NA KRILIMA MUZIKE KOJA INSPIRIŠE: Trio SINGIDUNUM oduševio Pančevce kombinacijom klasične muzike, džeza i etno-zvukova

14:59

14.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Kamerni ansambl Trio „Singidunum”, koji Pančevci uvek rado dočekaju, priredio je besplatan koncert u Kulturnom centru Pančeva. Na programu su bila dela Madlen Dring, Aleksandra Sedlara, Dragane Jovanović i mnoga druga, a za kraj su izveli kompoziciju našeg sugrađanina Ognjena Popovića.

Pančevac

Trio „Singidunum” je jedini stalni kamerni ansambl ovog tipa u našoj sredini. Postoji od 2005. godine, a čine ga: violinistkinja Ksenija Milošević, flautistkinja Stana Krstajić i pijanista Dejan Subotić. Njihov repertoar obuhvata dela različitih epoha, od barokne do kompozicija savremenih autora.

Za Pančevce smo pažljivo odabrali repertoar. Koncert smo zatvorili kompozicijom „Cachaça”. Nju je specijalno za nas napisao Ognjen Popović, naš kolega, profesor klarineta, koji je pokrenuo „Klasik fest”, a na kom smo mi s velikim zadovoljstvom učestvovali. Pančevo je pravi rasadnik talenata, ima puno fantastičnih muzičara, učenika i studenata – rekla je Stana Krstajić, vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti.

Saradnja kompozitora i izvođača je veoma kreativan proces, istakla je Ksenija Milošević, zamenik koncertmajstora Beogradske filharmonije.
Sasvim je druga dimenzija kada svirate kompozicije autora koji su vaši savremenici. Saradnja i razmena ideja s njima je od velikog značaja. Zadovoljstvo nam je da sarađujemo s Popovićem i moram da kažem da zaista mnogo volimo Pančevo i uvek rado ovde sviramo, organizacija je uvek sjajna. Publika je srdačna i vrlo obrazovana – naglasila je Ksenija Milošević.

Trio je poznat po kombinovanju elemenata različitih muzičkih žanrova kako bi se postigao jedinstveni zvuk.
Volimo da kombinujemo klasičnu muziku, džez i etno-zvukove. Mislim da to nailazi na dobar odjek kod publike, a i nama je zanimljivo. Stalno istražujemo, pronalazimo nove materijale, naručujemo kompozicije. Zaista puno kompozitora za nas piše, imamo dosta planova, videćemo šta će se od toga realizovati, ali nam je važno da radimo u kontinuitetu – rekao je Dejan Subotić, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti.

Koncert koji su priredili članovi Trija „Singidunum” bio je pravo uživanje. Ako do sada niste prisustvovali njihovim koncertima, naredni nemojte propustiti, poletite na krilima muzike, koja nadahnjuje i opušta.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Ne propustite

NEMANJA BOGDANOV O RADU KULTURNOG CENTRA PANČEVA: Zadovoljna publika inspiracija za inovativne kulturne programe FOTO

IVANA MARKEZ FILIPOVIĆ OTKRIVA SVOJE IZBORE: Prioritet dajem švedskom autoru Fredriku Bakmanu, ljubitelj sam čvršćeg zvuka i rokenrola

KONCERT LJUBIČICA I OLGE PETROVIĆ ODUŠEVIO PANČEVCE, ALI I IZVOĐAČE: Presrećni smo što smo se vratili na scenu i što krećemo iz Pančeva! FOTO i VIDEO

MONIKA HUSAR OTKRIVA SVOJE IZBORE: Mnogo volim stripove Borisa Stanića, muziku uglavnom slušam u automobilu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.