MONIKA HUSAR OTKRIVA SVOJE IZBORE: Mnogo volim stripove Borisa Stanića, muziku uglavnom slušam u automobilu!

10:11

10.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Nova S

KNJIGA:

– Naš sugrađanin umetnik Boris Stanić objavio je novu, autobiografsku, grafičku novelu „Ja, Pacov”, u izdanju uglednog domaćeg strip-izdavača „Komiko”. Borisov rad pratim već desetak godina i mnogo volim njegove stripove. Ovom izdanju sam se posebno radovala s obzirom na to da sam imala uvid u početnu fazu njegovog nastajanja zahvaljujući konkursu za ukrštene strip-rezidencije između Srbije i Francuske koji mi organizujemo, a na koji se Boris pre dve godine prijavio upravo ovim projektom. Uporedo s Borisovom knjigom čitam i „Klara, Klarisa” Marijane Čanak, koju takođe preporučujem. Na polici rezervisanoj za kupljene, a nepročitane knjige nalaze se i „Ljeta sa Marijom” Olje Savićević Ivančević, „Putopis jednog mačka” Hiro Arikave, obe u izdanju „Buke”, i „Nož Marine R.” Radovana Lazarevića u izdanju „Medija sfere”.

SERIJA:

– U poslednje vreme gledam dosta serija, uglavnom nove produkcije. Ispratila sam prvu sezonu „The Last of Us” i započela novu sezonu serije „Suces sion”. Po preporuci prijateljice Marije, u pauzama od napornog dana već nekoliko nedelja gledam staru britansku krimi-seriju „Vera”, čija je prva sezona emitovana 2011, a čije nastavke uskoro očekujemo. Serija prati briljantnu detektivku Veru Stenhop i njen mali tim koji sa uspehom rešava lokalna misteriozna ubistva. Zasnovana je na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimi-romana En Klivs i zaista je pravo uživanje.

MUZIKA:

– Muziku u poslednje vreme uglavnom slušam u automobilu dok vozim i tada se smenjuju radio-stanice s popularnom inostranom muzikom i plejlista napravljena specijalno za vožnju. Lista se menja na nekoliko meseci, a na njoj se trenutno, između ostalih, nalaze i Ane Brun, Džejms Blejk, Sidsel Endresen i Buge Veseltoft, „Dead Can Dan ce”, „Eyot”, „Fish and Oil” i neizostavni Dejvid Silvijan.

Pančevac

(Pančevac)

ŽELJKO VASIĆ ODRŽAO KONCERT U DVORANI KULTURNOG CENTRA: Pančevci uživali u sjajnoj atmosferi i dobroj muzici VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.