NAŠ GRAD DOBIO OKO 2,5 MILIONA EVRA Stevanović: Ovo je zaista velika finansijska injekcija!

10:54

07.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica
Preko projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Republici Srbiji (LIID), koji finansiraju Francuska agencija za razvoj i Svetska banka s ciljem izgradnje zelene, inkluzivne i održive infrastrukture, Grad Pančevo je dobio oko 2,5 miliona evra. Sredstva su uplaćena na račune još 144 lokalne samouprave, a ukupna vrednost projekta, čija će realizacija trajati do 30. novembra 2028. godine i koji „nosi” Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jeste 265,2 miliona evra.
Gradonačelnik Aleksandar Stevanović izjavio je za RTV Pančevo da ovaj projekat ima veliki značaj za naš grad, te da se radi o najvećem iznosu koji je na ovakav način dodeljen lokalnim samoupravama. Dodao je:
– Ovo je zaista velika finansijska injekcija, koju ćemo upotrebiti u skladu s ciljevima projekta, a mi kao lokalna samouprava imamo ideje i pripremljene projekte na koje ćemo utrošiti novac. Grad Pančevo dobio je približno 2,5 miliona evra kroz ovaj projekat i gledaćemo da razgovaramo s građanima da čujemo koje ideje još postoje, ali i da predstavimo projekat LIID, njegove ciljeve i da napravimo najbolji mogući spoj u smislu da projekti koji će biti finansirani ovim sredstvima budu u što većem interesu građana.
Stevanović je podsetio na to da postoji projekat kroz koji se vrši ozelenjavanje gradskog keja i uređuje hortikultura, a Grad ga realizuje u saradnji s Ministarstvom za zaštitu životne sredine. Prema njegovim rečima, Grad prilično ulaže u održavanje postojećih, kao i u podizanje novih zelenih površina, i niske i visoke vegetacije. Takođe, prilikom rekonstrukcija ulica u Pančevu posebna pažnja posvećuje se zelenim površinama koje su u sklopu putnih pojasa, a cilj je, zaključio je gradonačelnik, da „naše ulice budu što lepše, sa što više zelenih površina u obuhvatima saobraćajnica koje gradimo”.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.