KRČKALA SE RIBLJA ČORBA U CENTRU OMOLJICE ,,Zlatni kotlić“ privukao ljubitelje riblje čorbe! Stigli panonski gusari, ali i momci iz Ljubovije! Svi su pobednici VIDEO

08:50

07.08.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Krčkala se riblja čorba u centru Omoljice i mamila svojim mirisom posetioce. Sve to u okviru 53. Festivala amaterskog filma i fotografije. Na ovogodišnjoj manifestaciji „Zlatni kotlić“ takmičari su imali četiri sata da pripreme riblju čorbu, prenosi RTV Pančevo.

Nekima se nije žurilo pa su tek ložili vatru, dok su drugi uveliko pripremili prve sastojeke kaže naš domaćin Goran Petrović i dodaje da svaka ekipa ima po neku trajnu kada je reč o začinima, a ovde se koriste isključivo oni prirodni. Sagovornik još ističe da je čorba bolja ukoliko ima najmanje sedam vrsta ribe. Kvalitet ne može da omane ako stavite i dovoljnu količinu ribljeg mesa koja, kako kaže Goran Petrović ne bi smela da pređe, a ni da bude manja od jedne trećine čorbe koja se priprema.

Na poziv Moto kluba Grizli u Omoljicu su došli Panonski gusari iz Banatskog Sokolca.

Među takmičarima je i jedna profesionalna kuvarica. Ove godine riblju čorbu zbog velike potražnje kuva u loncu, a ne u kotliću. Pitali smo kuvare šta je lepše i slađe pecati ribu ili jesti riblju čorbu.

Iz banatske ravnice za kratko se selimo u brdsko-planinski kraj Srbije. Ekipa iz Ljubovije došla je u Omoljicu da se pobratime dva udruženja penzionera. Pre toga, pokazaće momci iz Ljubovije svoje umeće u kuvanju riblje čorbe.

Na kraju pehari i nagrade za najbolje. I baš kao što kuvari vešto kriju i čuvaju svoje male kulinarske tajne tako ekipa TV Pančevo nije otkrila koja se riblja čorba najviše njoj dopala i kaže da je važno da je to bila još jedna uspešno organizovana manifestacija u letnjim danima u Omoljici.

(Pančevac/RTV Pančevo)

 

DOM ZDRAVLJA PANČEVO: 11 dece zatražilo pomoć zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.