MILAN STANKOVIĆ ODE U MONAHE: Zbog ovoga je promenio život i okrenuo se Bogu SVI DETALJI

11:11

20.06.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/Instagram/ Mila Stankovic

Život Milana Stankovića posle odluke da napusti estradu i utehu i sigurnost pronađe u manastiru još više intrigira javnost nego u periodu kada je žario i palio na nastupima širom zemlje i regiona.

Kako saznajemo, Milan je u periodu tokom i neposredno nakon pandemije koronavirusa vodio bitku za zdravlje svoje majke, za koju je izuzetno vezan. Ona je duže vreme bolovala od teške bolesti, a pevač je na sve načine pokušavao da joj pomogne. Tako je on uz pomoć svojih prijatelja stupio u kontakt s vrhunskim stručnjacima, koji su dali svoju dijagnozu i prepisali terapiju, na koju je Milanova majka redovno išla, ali rezultati i dalje nisu bili dobri, ni ohrabrujući, piše Kurir.

Uporedo s bitkom za zdravlje najvažnije osobe u njegovom životu, Milan je počeo sve više da čita molitve i duhovnu literaturu, a zatim i da odlazi u manastir Podmaine, gde je boravio i po nekoliko meseci u kontinuitetu. On se tamo svakodnevno molio za njeno zdravlje i isceljenje (ozdravljenje) duše i tela, a kada se u pauzi lečenja ukazala prilika, Milan je došao iz manastira i odveo je u svetinju kako bi konstantno bio uz nju.

Milanova majka je u manastiru pored Budve provela oko mesec dana, a za to vreme monasi su joj redovno čitali molitve i pomazivali je svetim uljem. Ona je redovno prisustvovala i bogosluženjima u manastirskoj crkvi, a već posle nekoliko nedelja i na osnovu njenog fizičkog izgleda moglo se videti da joj ovaj boravak u svetinji, uz mediteransku klimu i blizinu mora, izuzetno prija.

 

Nakon povratka iz manastira, Milan je s majkom otišao i na redovnu zdravstvenu kontrolu, gde im je saopšteno da se bolest potpuno povukla, pa su i sami lekari bili šokirani ovakvim razvojem događaja. Iako su i doktori bili zatečeni, njih dvoje su ovo shvatili kao svojevrsno čudo, koje se desilo zbog njenog boravka u svetinji i čitanja brojnih molitvi za zdravlje. Pored toga, oni su bili ubeđeni da je do ovog ozdravljenja došlo zbog pomazivanja osvećenim uljem, koje se koristi u svetoj tajni jeleosvećenja, a kojim se u crkvi bolesnici pomazuju već vekovima.

Sve ovo je Milanu bio znak od Boga da u ovom manastiru treba da provede ostatak života i da je ovo jedini način da mu zahvali za čudesno ozdravljenje svoje majke, koja mu je uvek bila najveća podrška i uzor u životu. S vremenom, u Podmainama je pronašao i svog duhovnika, te je uz njegove duhovne savete i podršku shvatio da baš na tom svetom mestu želi da kroz razna poslušanja i poslove pripremi sebe za monaški put, čemu već neko vreme stremi.

(Pančevac/Kurir)

GALERIJA JOVAN POPOVIĆ U OPOVU DOBILA QR KOD: Obeleženo 100 turističkih lokacija širom Vojvodine

U ZUMBI NEMA POGREŠNIH KORAKA Licencirani instruktor Ivana Radovanov o sve popularnijem dance fitness programu u Srbiji i Pančevu! FOTO i VIDEO

PRE PODNE BAGERISTA, PO PODNE FRIZERKA Upoznajte našu sugrađanku Ivanu Jovanović koja radi ono što istinski voli! FOTO

ČAJ OD LOVOROVOG LISTA Uništava kašalj, ali samo ako ga ovako pripremite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.