PRE PODNE BAGERISTA, PO PODNE FRIZERKA Upoznajte našu sugrađanku Ivanu Jovanović koja radi ono što istinski voli! FOTO

10:29

29.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Četvrta i poslednja faza rekonstrukcije Gradskog parka počela je 8. maja i radovi su uveliko u toku. Mašinerija i radnici zauzeli su deo parka, što privlači pažnju prolaznika. Interesuje ih šta se radi, kako će na kraju park izgledati, kada će moći da prolaze kroz park. Ali čuđenje, a najviše oduševljenje, izaziva Ivana Jovanović koja spretno vozi bager i rukuje njime.

Ivana je frizerka po struci, ali se, kako kaže, zasitila rada među četiri zida, pa je rešila da ispuni svoj detinji san – da vozi velike mašine. Bio je to povod da joj „Pančevac” postavi nekoliko pitanja.

Zašto ste makaze i četke zamenili bagerom?

– Dosadilo mi je da ceo dan provodim u zatvorenom prostoru, kao i ženske salonske priče. Oduvek sam želela da vozim kamione i bagere, a imam i položeno za građevinske mašine. Otac mi je majstor, često je radio u inostranstvu, tako da sam verovatno i pod njegovim uticajem dobila želju da se time bavim. Ali nisam odustala od frizerskog posla, i dalje to radim kod kuće za svoje stalne mušterije, kada mi se završi radno vreme na gradilištu.

Pančevac

Koliko dugo se bavite građevinom i kako ste došli na ovo gradilište?

– Ja sam, zapravo, tek počela, ovde sam na obuci. Oduvek sam želela time da se bavim, ali sam se udala, pa su došla deca i ostale obaveze koje idu uz to. Sada kada sam decu izvela na pravi put konačno mogu da radim ono što istinski volim. Ovamo sam došla tako što sam se prijavila u akademiji „Oksford” i oni su me preporučili „Finnet inženjeringu”, koji izvodi radove u Gradskom parku.

Jedina ste žena na gradilištu, a uz to vozite bager. Kako su vas kolege prihvatile?

– Lepo mi je ovde, paze me. Vode računa šta i kako rade, ne žele da izvode neke zahtevne radnje kada sam ja prisutna kako me slučajno ne bi povredili. Paze i šta pričaju, na šta im ja kažem da se opuste i budu prirodni, kako bih mogla i ja slobodno da
pričam.

Bageristkinja Ivana Jovanović

Pančevac

• Koja su vaša zaduženja na gradilištu?

– Zasad samo vozim bager, ne baratam drugim mašinama. Ali tu sam s momcima, pomažem šta god treba, i da donesem i prenesem šta je potrebno.

Kako ljudi reaguju kad čuju čime se bavite ili kada vas vide u bageru?

– Uglavnom, kad im kažem, ne veruju, jer misle da je to nešto teško, pogotovo za žene. Ali ako može neko da položi vožnju za automobil, zašto ne bi mogao i za građevinske mašine. Ja ne vidim toliku razliku koja bi predstavljala problem da žena ne može da upravlja mašinama.

(Pančevac/Mirko Popović)

NEMA SEČE DRVEĆA U PARKU Rekonstrukcija Gradskog parka biće završena do početka septembra

POSLEDNJA FAZA REKONSTRUKCIJE GRADSKOG PARKA Vitman: Ovi radovi mnogo znače za celu lokalnu samoupravu i veoma su pozitivni utisci! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.