KIJEV PONOVO NA UDARU ISKANDERA: Okršaj na nebu ukrajinske prestonice!

11:18

01.06.2023

Podeli vest:

Tviter

Ruska vojska u sredu kasno uveče, ali i u četvrtak rano ujutro nastavili su žestoki napad na ukrajinsku prestonicu Kijev i tri oblasti na severu zemlje, javlja TV Front.

Za razliku od prethodnih napada kada su korištene krstareće rakete lansiranih sa brodova i strateških bombardera, ovaj put upotrebljene su taktičke balističke rakete tipa Iskander M i K. Ukrajinske vojne vlasti navode da su PVO sistemi Patriot eliminisali sedam taktičkih balističkih raketa Iskander. Napad je izveden napad nekoliko puta, a rakete su lansirane iz Brajnske i Kurske i Belgorodske oblasti.

S druge strane ruski izvori navode na su ciljevi pogođeni taktičkim balističkim raketama poput komandnih mesta, skladišta kao i položaja PVO sistema u okolini ukrajinske prestornice. Inače, ovo je treći put od početka godina kada je ukrajinska prstonica napadnuta taktičkim balističkim raketama Iskander. Osim Kijeva na meti intenzivnog raketiranja nalazi se i grad Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini.

Printscreen/Tviter

„Iskander“ je dostupan u nekoliko verzija: u tri verzije za rusku vojsku – „Iskander M“ dometa 400 km i „Iskander K“ sa 5.000 km dometa, kao i „Iskander E“ – izvozna verzija dometa 280 km, koja je uvedena u operativnu upotrebu 1999. godine. Razlog ovakvo malog dometa izvozne verzije „Iskandera“ nalazi se u tome što Rusija poštuje zabranu izvoza raketa dometa većeg od 300 kilometara.

Osnovna taktička jedinica raketnog sistema „Iskander“ je baterija od četiri lansirna vozila, četiri vozila za pretovar, četiri vozila za planiranje misija, održavanje i odmor posade.

(Pančevac/TV Front)

OVO JE KONSENZUS BEZ PRESEDANA: Svih pet članica Saveta Bezbednosti UN osudile akcije Prištine!

 

ZAVRŠENA BITKA ZA BAHMUT POBEDOM RUSKE VOJSKE Analiza TV Front: Ukrajinci u kontraofanzivi idu u 2 pravca, a ne iskljućuju i treći – udar na Rusiju?!

TV FRONT: Ovako je izgledao okrašaj ruske PVO i kamikaza na nebu iznad Moskve! VIDEO

NAPADNUTA MOSKVA! Ruska vojska objavila detalje napada ukrajinskih dronova na prestonicu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.