TV FRONT: Ovako je izgledao okrašaj ruske PVO i kamikaza na nebu iznad Moskve! VIDEO

12:41

30.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/Telegram

Ukrajinski šef vojne obaveštajne službe Kiril Budanov ispunio je obećanje dato u ponedeljak uveče kada je rekao da će Moskva zažaliti zbog trodnevnoj žestokih napada na Kijev i na gradove širom Ukrajine.

Rano jutros u četiri sata po moskovskom vremenu začuli su se u široj okolini Moskve dronovi i rad PVO. Borbeno je delovao Pancir S1 koji je obarao bespilotne letelice u širem reonu podmoskovlja gde su jednice PVO razmeštene još od decembra prošle godine kada su se pojavile informacije o tome kako se Moskva sprema za udare krstarećih raketa i bespilotnih letelica, javlja TV Front.

Borbene posluge su već duže vreme u pripravnosti, a u najveći stepen pripravnosti su borbene posluge postavnjene u poslednjih nekoliko dana od kada je krenulo žestoko raketiranje ukrajinske prestonice Kijeva, ali i gradova na severu i zapadu Ukrajine.

Pancir S-1″ hibridni čuvar neba

„Pancir S-1″, razvijen sredinom devedesetih godina 20. veka, konstruisan je u Instrumentalnom konstrukcijskom birou iz Tule, a izrađen je u Uljanovskoj tehničkoj radionici. Namenjen je za zaštitu nepokretnih, strategijsko industrijskih i vojnih objekata od oružja visoke preciznosti. Zadatak mu je i ojačanje sistema PVO na malim visinama.

„Pancir S1″ je kombinovani hibridno-artiljerijski sistem, koji u sebi objedinjuje vođene rakete 57E6, automatske topove tipa 2A72 i sistem za otkrivanje i pokazivanje ciljeva i upravljanje vatrom.

„Pancir S1″ deluje u okviru baterije (šest vozila). „Pancir“ ima mogućnost samostalnog otkrivanja, praćenja ciljeva, upravljanja naoružanjem i gađanja ciljeva. Na oruđu se nalaze i oprema za navigaciju, komunikaciju, smeštaj i zaštitu posade, kao i izvori napajanja. Od otkrivanja cilja do otvaranja vatre potrebno mu je pet-šest sekundi.

Može efikasno da dejstvuje protiv ciljeva maksimalne brzine do 700 m/s. Integrisano artiljerijsko raketno naoružanje omogućava „panciru“ delovanje do horizontalne daljine od 18 km i do visine od 10 km.

(Pančevac/TV Front)

ZAVRŠENA BITKA ZA BAHMUT POBEDOM RUSKE VOJSKE Analiza TV Front: Ukrajinci u kontraofanzivi idu u 2 pravca, a ne iskljućuju i treći – udar na Rusiju?!

NAPADNUTA MOSKVA! Ruska vojska objavila detalje napada ukrajinskih dronova na prestonicu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.