ZAVRŠENA BITKA ZA BAHMUT POBEDOM RUSKE VOJSKE Analiza TV Front: Ukrajinci u kontraofanzivi idu u 2 pravca, a ne iskljućuju i treći – udar na Rusiju?!

11:33

29.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Upravo se završila jedna od najvećih bitaka i svakako najveća bitka u 21 veku – bitka za Bahmut.

Pobedom ruskih snaga, prvenstveno grupe “Vagner” to je postao i prvi primer da privatna kompanija do nogu potuče vojsku jedne suverene evropske zemlje koja je imala punu podršku SAD i NATO pakta, pa je ipak, izgubila bitku, piše TV Front.

Procena je da su u Bahmutu Ukrajinci izgubili oko 30.000 vojnika. Odamah nakon teškog poraza u Bahmutu, Ukrajinci su izvršili diverzioni upad na teritoriju Rusije u oblasti Belgoroda.

Upad na rusku teritoriju

Sa jedne strane to je bio očajnički propagandni pokušaj da se reklamerskom akcijom skrene pažnja domaće, ukrajinske ali i svetske javnosti sa pada Bahmuta – koji ni do dana današnjeg Ukrajinci a ni njihovi Zapadni saveznici – nisu javno priznali.

Za akciju upada na teritoriju Rusije, odabrani su pripadnici ruskih disidenata koji su organizovani od strane Ukrajine u neke vojne jedinice, koje iskreno postoje samo na papiru.

Diverzantska grupa upala je na kontrolni punkt, tj granični prelaz i ubrzo je bila razbijena i likvidirana.

U Kijevu su taj upad slavili kao neku veličanstvenu pobedu, a u Moskvi su to zvali terorističkim aktom, i propagandom operacijom.

Međutim, ono što sledi je svakako još veći sukob, a i daleko značajniji.

Mesecima unazad, nateran od svojih zapadnih saveznika Vladimir Zelenski najavio je veliku kontra-ofanzivu koja bi trebala po njegovim rečima da odlučno potuče rusku vojsku i oslobodi teritorije koje su do sada Rusi zauzeli.

U tom svetlu treba gledati i navedeni diverzantski upad na teritoriju Rusije. Iako propagandni, ovaj upad imao je zasigurno i još jedan cilj. Da se nasilno izvidi stanje ruskih snaga u graničnom području, njihov raspored, spremnost i sastav.

Dva realna pravca za ukrajinsku kontraofanzivu

Postoje dva jedino realna pravca po kojima bi mogla da se odvije poslednja ukrajinska kontraofanziva:

Prvi i vojnički naj realniji je upad preko Zaporoškog fronta, da se Krim odseče od Rusije, izbije na Azovsko more a potom da se izolovane ruske jedinice na Krimu napadnu, kao i sama Crnomorska flota.

Međutim, imajući u vidu da su Ukrajinci i veliki samoreklameri, postoji i drugi mogući pravac napada, koji je vojnički manje logičan a to je napad Ukrajinaca direktno na teritoriju Rusije – u pravcu Belgoroda.

Iako ovo zvuči kao naučna fantastika, nije toliko nemoguće.

Ako su Ukrajinci i njihovi zapadni mentori došli do zaključka da su ruske snage razvučene na širokom frontu i da na samoj teritoriji Rusije ima relativno mali broj jedinica, i slabijeg kvaliteta, Ukrajinci bi se mogli opredeliti za to da rat sa svoje teritorije prenesu na Rusiju.

Slično pokušaju generala Roberta E. Lija, komandanta konfederacijskih snaga u američkom građanskom ratu, kada je pokušao invazijom Severa da otkloni opasnost od Juga i prisili Vašington na povlačenje

Po tom smeru mišljenja, Rusija bi bila prinuđena na povlačenje značajnog broja svojih kvalitetnih jedinica iz Ukrajine da bi ih dovela na taj novo otvoreni front.

Rusija bi bila ismejana od strane zapadne propagandne mašinerije i izgubila bi svaki prestiž koji ima, a Ukrajincima koji žive u medijskoj laži – da oni u stvari pobeđuju u ratu – dao egzaktan primer da je samo pitanje vremena kada će Ukrajinci ući u Moskvu.

U svakom slučaju, Ukrajina pritisnuta vojničkim katastrofama i gubitkom 300,000 vojnika, mora da nešto učini. Milijarde sipane u džepove ukrajinskih lidera, i silna tehnika koju su dobili nekako mora da se opravda. Kontraofanziva se mora desiti. Do sada nismo videli uništavanje savremene Zapadne opreme, tenkova Leopard 1 i 2 kao ni američkih Vozila “Bredli”.

Oni se čuvaju za predstojeću kontraofanzivu, kao i jedinice koje su obučavane na Zapadu i koje se upravo vraćaju u Ukrajinu.

Ruska maskirovka

Ali veliko je pitanje – gde su ruske snage? Rusija ima oko 700.000 vojnika na terenu, ogroman broj tenkova od najmodernijih do rezervnih T-62 i oni se negde nalaze.

Za razliku od Ukrajinaca, Rusi u opšte ne pominju svoje jedinice, kriju tehniku, raspored i u opšte koje su im namere.

Ono što je jasno to je da su se spremili za defanzivnu borbu i da su prepustili Ukrajincima da moraju da izvrše kontra napad, Ukrajini sa vojskom koja je dosta proređena, i kojoj bi ovo najverovatnije bio poslednji pokušaj da izvrše ikakvu ofanzivnu operaciju.

Ne treba imati ni malo sumnje da će uskoro doći do velikog sukoba koji će biti i naj verovatnije u vrlo skoro vreme.

(Pančevac/TV front)

PUTIN saopštio da RUSIJA izlazi iz SPORAZUMA O KONVENCIONALNIM SNAGAMA U EVROPI: Šta to znači? ČEKA LI EVROPU NOVA TRKA U NAORUŽANjU?!

ZAVRŠENA PARADA POBEDE U MOSKVI! PUTIN: Protiv Rusije je pokrenut rat, ali mi smo pobedili terorizam, pa ćemo se izboriti i sa ovim VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.