MINISTARSTVO ODBRANE RUSIJE ZVANIČNO: Ruska vojska uništila poslednji ukrajinski ratni brod

12:09

31.05.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Ruska avijacija je visoko preciznim udarom uništila poslednji vojni brod Ratne mornarice Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Usled napada visoko preciznim oružjem na pristanište ratnih brodova u luci Odesa 29. maja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije su uništile poslednji ratni brod ukrajinske Ratne mornarice ‘Jurij Olefirenko’“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Prema dostupnim informacijama, desantni brod, koji se nalazio u Odesi, potopljen je kao rezultat noćnog udara ruskih trupa. Nakon pogotka, na brodu je izbio požar, usled čega se navodno detonirala municija u skladištu i „Jurij Olefirenko“ je potonuo. Prema još nepotvrđenim izvorima, među posadom ima žrtava.

Ratni brod Jurij Olefirenko je klasifikovan kao korveta i bio je u službi ukrajinske mornarice. Ratni brod je izgrađen krajem 1990-ih u Rusiji, ali je kasnije prebačen u Ukrajinu nakon raspada Sovjetskog Saveza. Brod je prošao kroz nekoliko modernizacija tokom godina, uključujući i veliki remont 2016.

(Pančevac/Sputnik)

PUTIN saopštio da RUSIJA izlazi iz SPORAZUMA O KONVENCIONALNIM SNAGAMA U EVROPI: Šta to znači? ČEKA LI EVROPU NOVA TRKA U NAORUŽANjU?!

RAT U UKRAJINI 456. DAN Ruski vojnici zauzimaju pozicije grupe „Vagner“ u Bahmutu! Prigožin ostavio dva svoja vojnika da im pomognu VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.