RAT U UKRAJINI 456. DAN Ruski vojnici zauzimaju pozicije grupe „Vagner“ u Bahmutu! Prigožin ostavio dva svoja vojnika da im pomognu VIDEO

12:34

25.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/TW

Rat u Ukrajini – 456. dan. Ukrajinske vlasti tvrde da su tokom noći oborile 36 dronova iranske proizvodnje koje je Rusija koristila u noćnim napadima. Njujork tajms prenosi da američka administracija veruje da iza napada dronom na Kremlj verovatno stoji Ukrajina. Iz Moskve navode da su to od početka tvrdili. Grupa „Vagner“ počela sa povlačenjem iz Bahmuta.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar rekla je da su pripadnici ruske vojske zamenili članove grupe „Vagner“ u Bahmutu, preneo je Rojters.

Ranije danas je povlačenje pripadnika grupe „Vagner“ najavio njen osnivač Jevgenij Prigožin i dodao da će njihove pozicije preuzeti ruska vojska. Ruska plaćenička grupa Vagner počela je da povlači svoje snage iz ukrajinskog grada Bahmuta i prebacuje svoje položaje redovnim ruskim trupama, rekao je njen osnivač Jevgenij Prigožin u video-snimku objavljenom danas.

„Povlačimo jedinice iz Bahmuta. Od danas u pet ujutru, 25. maja do 1. juna, većina jedinica će se prebaciti u kampove u pozadini. Predajemo naše položaje vojsci“, rekao je on.

Snimak je na Telegramu objavila njegova pres služba, a prikazuje Prigožina obučenog u borbenu opremu i kako stoji pored oštećenim stambenim blokom.

Prigožin je u subotu objavio zauzimanje Bahmuta poslije najduže i najkrvavije bitke u ratu.

U najnovijem video snimku Prigožin, koji je više puta javno kritikovao visoke ruske odbrambene zvaničnike, rekao je da će njegove snage biti spremne da se vrate u Bahmut ako regularna vojska ne bude u stanju da upravlja situacijom.

Ruske snage su u subotu, 20. maja saopštile da su, nakon nekoliko meseci teških borbi, potpuno zauzeli Bahmut.

Ukrajina to negira i kaže da su napredovali na severnom i južnom delu razorenog grada i da se nadaju da će ga opkoliti.

(Pančevac/RTS)

UŽAŠ U SURČINU Dečak (15) pretio drugovima i razrednoj da će ih ubiti! Učenik nakon pregleda u zdrastvenoj ustanovi sproveden u policiju!

DA JE SFRJ DANAS BI BIO DAN MLADOSTI: Nošenje štafete trajalo do 1987. SIMBOL NA POSLEDNJOJ ŠTAFETI NAJAVIO KRVOPROLIĆE? VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.