MINISTARSTVO PROSVETE: Nove dojave o bombama u više od 100 škola na teritoriji Beograda! Deca su trenutno u dvorištima sa nastavnicima VIDEO

10:19

17.05.2023

Podeli vest:

Pritnscren/MojBeograd

Prema prvim informacijama, dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama stigle su na elektronske adrese 78 osnovnih i 37 srednjih škola u beogradskim opštinama, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni su evakuisani, ističe se u saopštenju i dodaje da je, u cilju bezbednosti učenika i zaposlenih, nastava u prvoj smeni prekinuta do okončanja provere policije.

Pojedine škole su već pregledane i nastava u njima se odvija bez problema.

O svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

U komunikaciji sa MUP-om, direktori škola će dobiti informaciju kada će škola biti pregledana i doneti odluku za popodnevnu smenu, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

– Deca su trenutno u dvorištu sa nastavnicima, čekamo da se nastavi pregled kontradiverzione ekipe. Deca su nikad mirnija, sve lepo slušaju. Brzo smo izašli svi napolje, a verujem da deca, zbog prošlogodišnjih dojava o bombama sada znaju kako da se ponašaju – kaže za „Blic“ Darko Eger direktor OŠ „Kneginja Milica“.
Osvrnuo se na to da su ovakve situacije već predviđene planom MUP-a i Ministarstva prosvete.

– Ekipe mnogo brže izlaze na teren nego što je to pre bio slučaj. Sve škole u Novom Beogradu kontradiverzione ekipe pregledale su u rekordnom roku, za vreme prvog časa – kaže on.
Situacije sa anonimnim dojavama o bombama mogle bi loše da utiču na polaganje male mature koja se održava od 21. pa zaključno sa 23. junom.

– Mi smo i prošle godine imali ovakav scenario za malu maturu. Tada su zbog bezbednosti đaci grupisani po školama. Imali smo određeni broj punktova na svakoj opštini, a prethodno ih je MUP detaljno pregledao i ima dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, jako bi se osigurala bezbednost – zaključuje Eger za „Blic“.

DOJAVE O BOMBAMA U NAJMANJE TRI OSNOVNE ŠKOLE U BEOGRADU U samom centru grada i na Vidikovcu roditeljima poručeno da decu ne dovode!

 

ODRED IZVIĐAČA NADEL U AKCIJI Starčevački skauti posetili lokalnu farmu karva! Nisu krili oduševljenje onim što su tamo videli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.