ŽELEZNIČAR DANAS U DERBIJU KOLA DOČEKUJE IMT: Trener Gaćinović sa velikim optimizmom najavljuje bolju igru! VIDEO

17:07

11.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/FB/FK Železničar Pančevo

Veliki prvoligaški derbi igra se u sredu od 16 časova u Pančevu.

Drugoplasirani Železničar dočekuje prvoplasirani tim IMT iz Beograda. Izabranici Vladimira Gaćinovića u ovaj meč ulaze posle ubedljive pobede protiv Loznice 5:0 i remija sa Radom na Banjici 1:1, dok su Beograđani u minulom kolu savladali OFK Vršac sa 1:0 u gostima, a pre toga su takođe igrali nerešeno sa „građevinarima“ 2:2.

Pred duel dve najbolje ekipe u Prvoj ligi, trener Vladimir Gaćinović ističe značaj ovog duela, ali i sa optimizmom najavljuje bolju igru Železničara nego na Banjici:

– Pred nama je utakmica sa IMT-om koja ima malo veću važnost, jer nam u goste dolazi lider na tabeli. Tako ćemo se i postaviti. U svakom slučaju trudimo se da u svaki meč uđemo maksimalno motivisani, spremni i pripravni. U klubu sam nekih 13 dana, ali igračima od prvog dana naglašavam da je svaka utakmica plej-of. Znamo šta nas čeka. Želimo da budemo u elementu, maksimalno disciplinovani, ali i agresivni da odmah uspostavimo kontrolu igre. Znamo da će biti teško, jer sa druge strane imamo protivnika koji je izuzetno ozbiljan. IMT je agresivna ekipa, igra napadački fudbal sa dosta dobrih pojedinaca. Ipak,nadam se najboljem. Kada sam upoređivao Železničar i IMT ima segmenata gde ličimo po stilu i organizaciji igre. Obe ekipe će biti maksimalno motivisane. Nadam se dobroj utakmici i dobroj atmosferi – istakao je Vladimir Gaćinović, koji ima manjih kadrovskih problema.

Marko Jovanović je počeo da trenira, ali nije sto odsto spreman, baš kao ni Đorđe Šušnjar. Ostali igrači su zdravi i spremni za duel protiv IMT-a.

Jedan od najboljih igrača Železničara Luka Petrović, veruje da njegov tim može da savlada prvoplasirani IMT. U prvom meču u Beogradu bilo je nerešeno 0:0, ali Pančevci su od tada kadrovski dosta jači, a napredak u igri je evidentan. Pred derbi razlika između IMT-a i Železničara je pet poena.

– Mi smo takav tim da svaki naš rezultat, ako nije pobeda, mnogi smatraju neuspehom. Bili smo bolji rival protiv Rada, ali je domaćin iskoristio naš mali pad koncentracije i uspeo je da ostane neporažen. Taj meč je odavno iza nas, jer smo se okrenuli narednom rivalu. IMT je kvalitetna ekipa, sa mnogo dobrih pojedinaca, pa očekujem kvalitetan fudbal. Igramo na našem terenu, pred našim navijačima i nadamo se najboljem – istakao je brzonogi dribler Luka Petrović.

(Pančevac/Rtvpancevo)

MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR VLADAN PETROVIĆ: Džudisti „Dinama“ osvojili 4 bronzane medalje

USPEŠAN VIKEND ZA PANČEVAČKE STRELCE: Jovan Kondić osvojio srebrnu medalju, bronza za Ognjena Bunčića! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.