PANČEVAČKI STRELCI USPEŠNI NA PRVENSTVU SRBIJE U MIONICI: Srebrna medalja za Ivu i Aleksu Rakonjca! FOTO

09:11

04.04.2023

Podeli vest:

Pančevac/S.Veljković

Proteklog vikenda je u Mionici održano Prvenstvo Srbije po A programu, za seniore vazdušnim sportskim oružjem, na kojem je nastupilo i devet članova Streljačke družine “Pančevo 1813“.

Pančevac/S.Veljković

Iva Rakonjac i njen brat Aleksa Rakonjac su nastupili u mešovitoj – miks ekipi Streljačke družine “Pančevo 1813“ puškom i osvojili srebrnu medalju u veoma neizvesnoj borbi do kraja finalnog meča sa miks ekipom iz Kragujevca u kojoj su nastupuli reprezentativci Teodora Vukojević i Milutin Stefanović , a koji su osvojili zlatnu medalju sa rezultatom od 16:12.

Pančevac/S.Veljković

Prethodno je Aleksa Rakonjac osvojio četvrto mesto u konkurenciji seniora puškom , a do meča za borbu za bronzanu medalju ga je delilo samo 0,1 krug a 0,5 do meča za osvajanje zlatne medalje. U osnovnom kvalifikacionom meču za finale, Aleksa je bio treći sa rezultatom od 626,4 kruga, i najmlađi finalista. Iva Rakonjac je osvojila dvadesetprvo mesto u pojednačnoj konkurenciji seniorki puškom sa rezultatom od 615,4 kruga. Ekipa seniora puškom je osvojila peto mesto, za koju su nastupili pored Alekse, Gabriel Dautović sa 611,3 i Dalibor Pavlović sa 583,5 krugova i pojedinačno, mladi Nemanja Đorđević sa 585,7 krugova.

Ekipa družine pištoljem je takođe osvojila peto mesto u sastavu Marko Ninković sa rezultatom od 553 kruga, sa kojim je bio deveti senior i vrlo blizu finalnog meča, Stefan Kešišjan sa 538 i Velimir Ninković sa 520 krugova, a pojedinačno je nastupila i Teodora Kljajić i osvojila jedanaesto mesto sa rezultatom od 548 krugova u konkurenciji
seniorki pištoljem.

Pančevac/S.Veljković

Teodora Kljajić i Marko Ninković su nastupili u miks – mešovitoj seniorskoj ekipi pištoljem za Streljačku družinu “Pančevo 1813“ i osvojili šesto mesto. Ovim takmičenjem je i zvanično završena sezona takmičenja vazdušnim oružjem po A programu, i odmah, krajem aprila počinje sezona takmičenja vatrenim oružjem, prvim kolom Kupa SS Srbije u Novom Sadu.

Završno kolo Lige pionira Vojvodine

Ognjen Bunčić je prvi pionir puškom i drugi pionir pištoljem, a ekipa pionira pištoljem je druga na kraju sezone Lige pionira Vojvodine, dok je Jovan Kondić osvojio bronzanu medalju pištoljem u zadnjem kolu.

Pančevac/S.Veljković

Proteklog vikenda je tradicionalno, u Uljmi održano poslednje kolo Lige Pionira Vojvodine, na kojem je nastupilo trinaest takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“. Ekipa pionira pištoljem je osvojila drugo mesto, a Jovan Kondić je osvojio bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji pištoljem sa rezultatom od 178 krugova, a pored njega za ekipu su nastupili Oliver Zoraje i Nikola Flora, a Ana Negovanović je peta pionirka pištoljem.

Ekipa pionirki puškom je osvojila treće mesto u sastavu Ana Negovanović sa 157, Ana Petković 155, Ivana Ančić 152 i Elena Flora 151 kruga. Ekipa pionira družine puškom je osvojila peto mesto u sastavu – Luka Moodšanov sa 170, Ognjen Đeletović 152, Oliver Zoraje 155, Jovan Kondić 130 i Nikola Flora sa 137 krugova. Na proglašenju rezultata na kraju sezone 2022-23, najuspešniji je bio Ognjen Bunčić koji je prvi pionir puškom i drugi pionir pištoljem, iako nije nastupio na zadnjem kolu.

Ekipa pionira pištoljem je osvojila drugo mesto , Jovan Kondić je peti pionir pištoljem, a i Ana Negovanović je osvojila peto mesto u pojedinačnoj konkurenciji pionirki pištoljem.

Narednog vikenda će mladi strelci nastupiti u streljani u Pančevu na Prvenstvu Vojvodine za pionire, a i juniore i seniore po B i C programu.

(Pančevac/S.Veljković)

PLIVAČI SPARTE SE VRATILI SA PET MEDALJA SA PROLEĆNOG KUPA U KIKINDI Dunja, Kristian i Mihajlo osvojili tri srebrna i dva bronzana odličja!

ODLIČNI REZULTATI VESLAČA TAMIŠA NA PRVOM KUPU SRBIJE Uprkos lošem vremenu osvojeno 11 medalja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.