KNJIŽEVNA RADIONICA RUKOPISI: Pesnikinja Ana Ristović gostuje 4. aprila u Domu omladine Pančevo

10:59

03.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ana Ristović biće gošća književne radionice „Rukopisi”, Doma omladine Pančevo.

Radionica će biti održana u utorak, 4. aprila, sa početkom u 19 sati.

Ove radionice organizuju Dom omladine Pančevo i Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva za mlade između od 15 do 30 godina.

Književnica Ana Ristović, završila je srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Osim što piše poeziju, prevodilac je sa slovenačkog jezika do sada je prevela više od dvadeset knjiga savremene slovenačke proze i poezije.
Autor je knjiga pesama „Snovidna voda”, „Uže od peska”, „Zabava za dokone kćeri”, „Život na razglednici”, „Oko nule”, „Meteorski otpad”, „Nešto svetli” i drugih.
Dobitnica je „Brankove nagrade”, nagrade „Branko Miljković”, nagrade Sajma knjiga u Igalu, nemačke nagrade „Hubert Burda Preis” za mladu evropsku poeziju; nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja”, kao i „Disove nagrade” za pesnički opus. Njene pesme su prevođene na brojne jezike i zastupljene su u više domaćih i stranih antologija.

(Pančevac)

DOM OMLADINE PANČEVO KUTAK ZA MLADE PESNIKE: Besplatne POETSKE RADIONICE od 17. januara

OTKLJUČANO NEBO TEMA KONKURSA 10. MEĐUNARODNOG BIJENALA UMETNIČKOG DEČJEG IZRAZA: Glavna nagrada put u Diznilend sa pratiocem

MILAN MANIĆ: Simetrija deluje umirujuće, uveseljava, poziva na razmišljanje. Pančevcima predstavlja svoje digitalne grafike od 3. do 15. aprila

BRANISLAV RADOVANOVIĆ, OSNIVAČ I TVORAC BUDI-ja: Ulaganje u decu nije uzaludno, već neophodno! Prijavite se na konkurs i osvojite put u u Diznilend!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.