MILAN MANIĆ: Simetrija deluje umirujuće, uveseljava, poziva na razmišljanje. Pančevcima predstavlja svoje digitalne grafike od 3. do 15. aprila

12:14

29.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/Plakat „Simetrija” Milan Manić

Izložba digitalne grafike „Simetrija” autora Milana Manića biće predstavljena od 3. do 15. aprila u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

Otvaranje je najavljeno za ponedeljak, 3. april, u 19.00 sati.

– Za mene, kompjuterska grafika, posebno gemetrijska apstrakcija kojom se najviše bavim, nipošto nije lišena osećajnosti iako se u osnovi svodi na matematička načela. Naprotiv, ona je svojevrsna poezija, i poput estetski biranog jezika ima svoju umilnost, blagozvučnost i značenje, koje želim da ponudim posetiocu izložbe. Imam na destine grafika pomunutog formata, za izložbu ću odabrati one u kojima je naglašena simetrija, koja ponekad deluje umirujuće, ponekad, uveseljava usled razigranosti, a neretko poziva na razmišljanje – smatra Milan Manić.

Promo plakat „Simetrija”

Manić se multimedijom bavi više od dve decenije. Poslednjih godina, prisutan je, kako na likovnoj, tako i na književnoj sceni savremenog stvaralaštva u zemlji i inostranstvu.

Likovni je umetnik proširenih medija, član ULUS-a i još nikoliko umetničkih udruženja. Imao je pet samostalnih izložbi i učestvovao na 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a osvajao je i brojne nagrade.

Piše kratke priče i pesme; objavio je zbirku kratkih priča i pesama „Sve te prevrtalice” i zbirku pesama „Sumpor”. Zastupljen je u brojnim zbornicima i dve antologije.

Studije elektrotehnike Manić je napustio posle oboljevanja od akutne leukemije, a nakon stabilizacije zdravstvenog stanja posvetio se umetnosti. Aktivno igra šah. Bavio se novinarstvom i humanim radom. Rođen je u Pirotu 1979. Živi i radi u Pančevu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.