KOMŠIJE SE UDRUŽILE I NAPRAVILE KOŠARKAŠKI TEREN Glogovac kao inspiracija: Izađeš na teren kada je najteže i pobediš

09:31

30.03.2023

Podeli vest:

G.J.

Stanovnici šireg centra grada pokazali su šta se sve može uraditi kada su ljudi složni i organizovani. Oni su godinama gledali kako im propada košarkaški teren u zajedničkom dvorištu i onda su rešili da ga sami obnove, kako bi svojoj deci priuštili jedno lepo mesto na kojem su se i oni igrali.

G.J.

Dragan Mileusnić je pokrenuo akciju dobrovoljnog rada i vrlo brzo su se priključile brojne komšije i drugari. Svako je doneo po nešto što je imao od alata, a svi zajedno su doneli ogromnu energiju zahvaljujući kojoj su i završili veliki posao. Oni su za dva meseca zamenili polomljene drvene table novim, izbetonirali su teren koji je bio pun rupa, iscrtali linije, a na centru je osvanuo lik našeg reprezentativca Bogdana Bogdanovića koji je idol mnogim mladim košarkašima:
Ovde su oduvek svi dolazili i igrali smo basket od jutra do mraka. Poslednjih 10-tak godina gledamo kako propada i niko ništa ne preduzima. Nekadašnje lepo mesto za igru postalo je ruglo i odlučili smo nešto da promenimo, da uzmemo stvari u svoje ruke i da nikoga ne čekamo – kaže Mileusnić kako je sve počelo.

Miodrag Gajić, jedan od mnogih koji je učestvovao u obnovi terena kaže da nije tačno da decu ne zanima sport kao nekad, već im treba stvoriti uslove da se njime i bave. Najbolji dokaz za to je ovaj teren koji je ponovo pun najmlađih koji vole košarkašku loptu:
Ovaj teern namenjen je pre svega deci koja ne mogu sebi da priušte plaćanje skupih treninga.. organizovali smo i trenera koji će dolaziti jednom ili dva puta nedeljno i ovde će držati besplatne časove treninga. Od dobrih komšija dobili smo 500 evra kao donaciju i kupili smo 50 košarkaških lopti koje smo već podelili budućim košarkašima i videćemo šta ćemo još smisliti – ističe Gajić.

G.J.

Stanari su se ovde složili da nov teren dobije i naziv i odlučeno je ne slučajno da se zove „Nebeska udica” po domaćem filmu u kojem glavnu ulogu igra naš Pančevac Nebojša Glogovac.

Odmah je došao i Marjan Poljak koji je na odbližnjoj zgradi oslikao mural sa likom našeg čuvenog glumca i sad je ovde mnogo toga što podseća na prošla vremena:
Film „Nebeska udica” bio nam je i inspiracija da sve ovo napravimo, jer moja generacija odrasla je u vremenu NATO bombardovanja i pod bombama i sirenama igrali smo ovde košarku. Taj film nas je motivisao jer svi pamtimo to teško vreme po zajedništvu i druženju. Bili smo složni i želimo da u ovo današnje vreme otuđenosti vratimo taj osećaj, a tu je sad i naš Glogovac koji nas posmatra – kaže Mileusnić.

Košarkaški teren i mural sad krase ovaj deo naselja i stanari su na to veoma ponosni. Ističu da imaju još mnogo ideja i da bi voleli pored terena da naprave i jednu lepu javnu česmu, ali i da dobiju javno osvetljenje kako bi teren mogao da se koristi i u večernjim satima., Sve to već ne mogu sami da urade i za to im je potrebna i pomoć lokalne zajednice i gradskih komunalnmih preduzeća.

(Pančevac /G.J)

PET GODINA OD SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA Kad je Glogovac otpevao ovu pesmu Srbija je plakala! To je samo putovanje, svi ćemo mi tamo! VIDEO

ISTORIJA DUGA 160 GODINA: Gimnazija „Uroš Predić” s godinama sve bolja

NA DAN GIMNAZIJE OTVORENA NOVA FISKULTURNA SALA Stevanović: Gimnazija će i u narednom periodu stvarati kadar koji će menjati svet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.