ODRŽAN PRVI GEVO KUP U STONOM TENISU Alibunar dočekao 103 takmičara iz 25 klubova iz Srbije i Rumunije!

09:14

03.09.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U sportskoj hali u Alibunaru stonoteniski klub Banatul ogranizovao je prvi međunarodni GEVO KUP za stonotenisere od 6 do 18 godina. Učestvovalo je ukupno 103 takmičara iz 25 klubova iz Srbije i Rumunije. Najzaslužniji za ovaj sportski događaj u Alibunaru je Ardelean Marinel iz STK „Banatul” iz Lokava koji je želeo u svom mestu da okupi što više dece i da motiviše domaće takmičare da budu još bolji.

– Ništa nije slučajno.Mi u našoj opštini imamo tri dobra stonoteniska kluba, a trenutno je najbolji Rapid iz Nikolinaca koji je izborio i plasman u Super ligu. Želeo sam da okupim što više takmičara, do dođu i da odmere snage i da i mi vidimo koliko vredimo. Nisam znao kakav će biti odziv, ali sad mogu da kažem da sam prezadovoljan. Došli su nam i prijatelji iz Rumunije, gde je stoni tenis veoma popularan. Zahvaljujem se opštini Alibunar i Sportskom savezu što su nam pomogli pri organizaciji ovako jednog velikog turnira i lepo je videti punu halu sportova dece i njihovih roditelja, jer svi su danas užival, rekao je Marinel.

Privatna arhiva

U Alibunar svoju ekipu dovela je i Nikoleta Husar iz Rumunije i interesovalo nas je kako objašnjava velike uspehe na međunarodnim takmičenjima stonotenisera iz svoje zemlje:

– Nema posebnog recepta. Važno je voleti ono što se radi, motivosati decu da se bave ovim sportom i rezultati neće izostati. Čitav život sam posvetila stonom tenisu i možda je i to razlog što smo uspešni, jer se morate ovom sportu maksimalno posvetiti. Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom ovog turnira, jer je konkurencija bila izuzetno jaka,a uspeli smo da osvojimo i nekoliko medalja-zaključila je Husar.

Privatna arhiva

Na kraju takmičenja predsednica opštine Alibunar Zorana Bartić uručila je najuspešnijim takmičarima medalje i diplome koje će ih podsećati na uspešan nastup na prvom GEVO KUP-u.

(Pančevac/G.J.)

VRŠAC IMA ČUDO OD DETETA Tekvondistkinja Vanja Rankov kadetska prvakinja sveta! FOTO

DOĐITE DA PODRŽITE ŽELJU PROTIV ČUKARIČKOG Jovanović: Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, jer sad nam je njihova pomoć neophodna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.