115 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA EGIPTA I SRBIJE Izuzetna predstava Premier Ballet Academy oduševila Pančevce! Klasičan balet uz egzotiku faraonskih igara!

10:51

21.08.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Mladi umetnici iz škole Premier Ballet Academy oduševili Pančevce izvođenjem klasičnog i modernog baleta i faraonskih igara. Koncert u Kulturnom centru organizovan u sklopu obeležavanja 115 godina diplomatskih odnosa Egipta i Srbije.

Prepuna dvorana Kulturnog centra, već je govorila o tome da su Pančevci znali da će to veče imati priliku da vide izuzetnu baletsku predstavu Škole Premier Ballet Academy iz Kaira, u kojoj mladi uzrasta od 3 do 19 godina uče balet po internacionalnom programu. Nije bilo slobodnog mesta iako je koncert najavljen samo nekoliko dana ranije. Ipak, mladi baletski umetnici iz Egipta su izvođenjem i klasičnih i savremenih baletskih numera, ali i za nas neobičnih faraonskih igara, prevazišli očekivanja, za šta su i nagrađeni burnim aplauzima.

Milan Šupica

Na početku, u delu pod nazivom „Gala koncert“, izveli su sklop baletskih varijacija klasičnog i savremenog karaktera, kao i faraonskih igara, a u drugom činu sledila je savremena predstava “Season emotions” na muziku Vivaldija.

Milan Šupica

Koncert je organizovan povodom 115 godina diplomatskih odnosa naše zemlje sa Egiptom sa kojim nas vežu bliski odnosi već više decenija, a naročio period osnivanja pokreta nesvrstanih. Da poseban odnos između dve zemlje postoji i danas, najviše na polju kulture, potvrdio je i zamenik ambasadora Egipta Ibrahim Hamza koji je prisustvovao koncertu kada je rekao da je lako uspostaviti saradnju između dve zemlje koje imaju tako značajnu i veličanstvenu kulturu.

Milan Šupica

Inače, Škola Premier Ballet Academy je u svoj program gostovanja u Srbiji uključila i Pančevo zahvaljujući Anji Ahčin, rodom iz našeg grada, i njenom suprugu Ahmedu, prvacima baleta Kairske opere, koji su i osnivači škole. Anja Ahčin je ovom prilikom izjavila i da se nada da će u budućnosti biti još uspešnih koncerata i saradnje Premier Ballet Academy sa baletskim školama u Srbiji.

(Pančevac)

16. SALON UMETNIČKE FOTOGRAFIJE “IVANOVO U FOKUSU” IZ DRUGOG UGLA Mirković: Mnogo portreta, a malo motiva iz života sela!

DANAS SE OBELEŽAVA PRAZNIK SVETOG EMILIJANA ISPOVEDNIKA: Nikada se nije pokorio i ostao je nepokolebljiv i veran učenju svetih Otaca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.