150 GODINA ČUVENOG DEBELJAČKOG VAŠARA: Značajan za očuvanje tradicije i zbližavanje različitih generacija! FOTO

22:08

19.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Čuveni vašar u Debeljači koji se organizuje vec 150 godina okuplja meštane i brojne posetioce. Vašar se tradicionalno održava svakog poslednjeg petka u avgustu. Vašar je značajan za očuvanje tradicije i zbližavanje različitih generacija, kažu Stevan Lazički, predsednik Mesne zajednice Debeljača i direktor JKP „4. oktobar“ Laslo Jover.

Predsednik MZ Debeljača Stevan Lazički kaže da je vašar zaživeo kao skromna manifestacija pre 150 godina, a da je danas značajan kulturni događaj. Vašar je, navodi Lazički, oduvek bio ponos Debeljače jer je značajan za očuvanje tradicije.

Stevan Lazički

printscreen/RTV Pančevo

„Debeljački vašar se održava 4. puta godišnje to moramo da napomenemo to su prolećni, letnji, jesenji i zimski vašar. U ekonomskom smislu ovi vašari imaju ogroman znača“j, rekao je Stevan Lazički. On je pozvao ljude iz svih krajeva Srbije da dođu na vašar.

printscreen/RTV Pančevo

Jedan od organizatora vašara, direktor JKP „4. oktobar Laslo Jover navodi da je saradnja sa lokalnom zajednicom značajna. Preduzeće „4. oktobar“ i ostali sponzori vašara stvaraju bezbedno i gostoljubivo okruženje za posetioce, navodi Jover.

– Ova godina nam je posebno značajna, jer 150 godina jubileja nije svaki dan. Očekujemo veliko interesovanje. Ostalo nam je samo da dovedemo teren u red da bi vašar izgledao kako treba da izgleda, rekao je Laslo Jover, direktor JKP “4. oktobar”.

printscreen/RTV Pančevo

Poznati vašar u Debeljači odličan je primer ukrštanja tradicije i savremenih tokova, zaključuju Lazički i Jover.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

VELIČANSTVENI ZAVRŠETAK PREOBRAŽENJSKIH DANA U PANČEVU Glumac Nenad Jezdić izrecitovao besedu povodom hramske slave! FOTO i VIDEO

ANA BEKUTA ODRŽALA SPEKTAKULARAN KONCERT U OMOLJICI U centru sela nije mogla ni igla da padne, pevali i stari i mladi FOTO I VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.