MINISTAR TURIZMA ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN MLADIH: Snaga mladosti je snaga razvoja pojedinačnog mladog čoveka i žene, ali i naše zemlje i društva

13:07

12.08.2023

Podeli vest:

Freepik

Čestitke povodom 12. avgusta, Međunarodnog dan mladih, uputili su ministar turizma i omladine Husein Memić i Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Husein Memić je istakao je povodom Međunarodnog dana mladih, da je odgovornost svakog pojedinačnog donosioca odluka da radi na sistemskom poboljšanju položaja mladih.

„U godini u kojoj smo usvojili Strategiju za mlade za narednih sedam godina i Akcioni plan za naredih tri godine želim da naglasim da ćemo biti istrajni u realizaciji planiranog, da je samo u ovoj godini izdvojen budžet od tri milijarde dinara za sprovođenje aktivnosti iz Akcionog plana, a da ćemo dati sve od sebe da se ova sredstva uvećaju“, naglasio je ministar.

Naveo jeda da će se nastaviti ulganja u omladinske prostore, besplatne programe za mlade u lokalnim zajednicama, promociju aktivizma, uslove za što brže osamostaljenje mladih i stvaranje uslova za njihovo uključivanje u procese donošenja odluka.

„Snaga mladosti je snaga razvoja pojedinačnog mladog čoveka i žene, ali i naše zemlje i društva i snažno verujem u nju“, poručio je Memić.

Pašalić: Mladi su dragocen resurs u oblikovanju budućnosti

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pozvao je nadležne organe, ministarstva i ustanove da se dobrim politikama obrazovanja i zapošljavanja podstaknu mladi da upravo u Srbiji grade svoju budućnost i budućnost njihovih porodica.

On je u čestitki istakao važnost i ulogu mladih ljudi kao dragocen resurs u oblikovanju budućnosti našeg društva, saopštila je Kancelarija Zaštitnika građana.

„To podrazumeva garantovanje bezbednog prostora za aktivnosti vezane za njihove različite potrebe i interesovanja. Takođe, neophodno je omogućiti konstruktivan međugeneracijski dijalog, kao i da se mladi mogu angažovati više u procesu donošenja odluka u građanskim, socijalnim i političkim pitanjima“, naglasio je Zoran Pašalić.

(Pančevac/RTS)

OVAKO ĆE MLADI OBELEŽITI 12. AVGUST U PANČEVU: Besplatan ulaz na bazen, vožnja kajaka i katamaranom, žurke, tribina… PONESITE ĐAČKU KNJIŽICU ILI INDEKS

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.