OVAKO ĆE MLADI OBELEŽITI 12. AVGUST U PANČEVU: Besplatan ulaz na bazen, vožnja kajaka i katamaranom, žurke, tribina… PONESITE ĐAČKU KNJIŽICU ILI INDEKS

11:11

11.08.2023

Podeli vest:

Pančevac
Grad Pančevo i Kancelarija za mlade, u saradnji s Domom omladine, Turističkom organizacijom Pančevo i JKP-om „Mladost”, nastavljaju dugogodišnju tradiciju obeležavanja Međunarodnog dana mladih, koji se slavi 12. avgusta od 1999. godine i svrha mu je da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata.
Jovana Radonjin, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Pančeva, ovim povodom je rekla:
– Trudimo se da svake godine unapredimo program, kao i da odgovorimo na zahteve mladih, tako da će program ove godine trajati do 13. avgusta, za kada je planirana završna tribina u Domu omladine Pančevo, kao i još jedna vožnja katamaranom po reci Tamiš.
U pozivu mladim ljudima da učestvuju u programu stoji da su oni izvorište ideja za inovacije, današnji mislioci, razrešivači problema i katalizatori mira, kao i najjači zagovornici pravde i dostojanstva na svetu. Ipak, potrebni su im dobri poslovi, kvalitetno obrazovanje i pristup kulturi za sve. Potrebno ih je saslušati i uključiti u društvo.
Program je počeo 10. avgusta naučnim kvizom. U petak, 11. avgusta, od 10 do 17 sati, JKP „Mladost” je obezbedio besplatan ulaz na bazen za sve učenike srednjih škola, kao i za studente s teritorije Pančeva. Dovoljno je pokazati đačku knjižicu ili indeks. Za isti dan, od 19 do 20 sati, predviđena je besplatna vožnja katamaranom TOP-a – obavezna je rezervacija karata na broj telefona 013/308-795. U istom terminu i u naredna dva dana možete uživati u plovidbi rekama. U 21 sat u „Apolu” startuje Cruel Summer Party / Tejlor Svift.
U subotu, 12. avgusta, od 9.30 do 11 sati, Kajak klub „Sportiko” nudi besplatnu vožnju kajacima za sve zainteresovane. U „Apolu” je od 21 sat nova žurka: „Opozit x Požar”. U nedelju, 13. avgusta, u 18 sati, počinje tribina „Od arkada do virtuelne stvarnosti” u Domu omladine. Tribina je posvećena gejmingu i svima koji žele da saznaju nešto više o igricama. Predavači na tribini biće antropolozi, profesori, gejmeri i predstavnici vodećih kuća za izradu video-igrica. Pored zanimljivog predavanja, posetioci će imati priliku da isprobaju najnovije igrice na velikom platnu i još mnogo toga.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.