PANČEVAC TREĆI NA 11. GIF FESTU U SUBOTICI Likovni umetnik Milan Manić kroz umetnost predestavio izražene probleme današnjice!

08:43

04.07.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pančevo

Milan Manić, pančevački likovni umetnik i književnik, osvojio je treću nagradu na 11. Gif festu u Subotici. 

Na konkurs je poslao pet gifova pod nazivima Bicikl 1, Bicikl 2, Here lives (Ovde leži), Žongliranje i Industrija – vretena igraju. Na svojevrstan način se bavio izraženim problemima sadašnjice kao što su gubitkom empatije i opšta nemarnost, koja se ponekad čini da je zavladala u društvu. Zatim, nuklearnim pretnjama i opasnim zaoštravanjem odnosa između država u svetu, te nedostatkom ekološke svesti. Naime, vidljiv je uticaj savremenog potrošačkog društva na životnu sredinu i svest ljudi. Procesi robotizacije i automatizacije dovode do preterane proizvodnje materijalnih dobara i povećanja otpada.

Takođe, Milan Manić je prošle nedelje dobio i specijalnu nagradu opštinskog kulturnog centra Apatin za EX Libris “Biblioteka”. U pitanju je Sedmi festival kratke forme „Potpis“ 2022. Pored nagrađenog rada, izdvoja se i rad EXL Meander.

Milan Manić je i član Udruženja likovnih umetnika Srbije i još nekoliko umetničkih
udruženja.

(Pančevac)

MILAN MANIĆ: Simetrija deluje umirujuće, uveseljava, poziva na razmišljanje. Pančevcima predstavlja svoje digitalne grafike od 3. do 15. aprila

PANČEVAČKO KULTURNO LETO: Tribute to Jobim nastupiće 4. jula ispred Narodnog muzeja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.