PANČEVAČKI VUKOVCI LEPO SE PROVELI U ZASAVICI I SIRMIJUMU! Uživali u vožnji brodićem i dobrom ručku! FOTO

14:26

28.06.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Pančevački vukovci i đaci generacije iz osnovnih škola juče su na jednodnevnom nagradnom izletu u Sremskoj Mitrovici obišli arheološko nalazište Sirmijum i Specijalni rezervat prirode Zasavica u Sremskoj Mitrovici u pratnji Tatjane Božić, članice Gradskog veća grada Pančeva zadužene za obrazovanje.

Na tradicionalno nagradno putovanje u organizaciji Grada Pančeva ove godine je krenulo 149 vukovaca od ukupno 164, koliko ih je bilo u školskoj 2022/23. godini na teritoriji grada Pančeva.

Privatna arhiva

Za ovaj edukativni izlet Grad je je izdvojio iz budžeta 759.900 dinara, a pored obilaska znamenitosti, đaci su nagrađeni i knjigama, za koje je izdvojeno 246.000 dinara.

Deca su na poklon dobila i majice sa natpisom “Vukovci Pančevo 2023“, što će im ostati kao uspomena na ekskurziju, na kojoj su upoznali vršanjake sa teritorije Pančeva.

Privatna arhiva

Na ovom izletu u Sremskoj Mitrovici, deca su posetila arheološko nalazište Sirmijum, koji je bio antički grad i jedan od četiri prestonice Rimskog carstva.

Privatna arhiva

U specijalnom rezervatu prirode Zasavici imali su organizovanu vožnju brodićem, kao i ručak.

Privatna arhiva

Zasavica je prirodni rezervat stavljen pod zaštitu države 1977. godine kao prirodno dobro i kategorije od izuzetnog značaja.

Podsetimo, Grad Pančevo je takođe nagradio najbolje učenike srednjih škola, kao i najbolje studente za njihov uspeh i rad. A Tatjana Božić naglasila je kako se Grad Pančevo maksimalno trudi da svu decu koja ostvare uspeh u školi i na fakultetima nagradi. Isto tako, vrednuju i uspehe na takmičenjima.

– Kao što znate, svake godine za Dan grada nagrađujemo učenike koje osvoje prvo, drugo i treće mesto na republičkim i međunarodnim takmičenjima, istakla je Božić.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

PANČEVAČKI VUKOVCI OTPUTOVALI NA NAGRADNI IZLET U ZASAVICU Božić: Trudimo se da ih uvažimo, da znaju da Grad misli na njih i da ih pratimo! FOTO i VIDEO

NAJBOLJI PANČEVAČKI SREDNJOŠKOLCI DOBILI OD GRADA PO 12.000 DINARA Program upotpunili učenici Muzičke škole Jovan Bandur! FOTO i VIDEO

GRAD PANČEVO NAGRADIO 27 NAJBOLJIH STUDENATA: Svaki dobio po 35.000 dinara, vaučer za katamaran i dela pančevačkog umetnika Vuka Vučkovića

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.