LAZAR STANOJEVIĆ (16) PRVA HARMONIKA VOJVODINE: Treba puno vežbe, rada i odricanja, ali kada dođu ovakvi rezultati, onda sve dobije smisao i to je vetar u leđa FOTO

14:55

27.06.2023

Podeli vest:

Facebook/Saša Stanojević

Šesti Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ „Prva harmonika Vojvodine“ u Ivanovu završen je večeras proglašenjem pobednika i uručivanjem nagrada. Apsolutni pobednik ovogodišnjeg festivala je Lazar Stanojević iz Beograda.

Nagradu su mu uručili Mirko Kodić, član žirija i Marko Guran, direktor festivala.

Lazar Stanojević ima 16 godina i iz Beograda je, učenik je drugog razreda srednje muzičke škole “Kosta Manojlović” u Zemunu gde na harmonici svira klasiku, ali kako kaže, najviše voli da svira tradicionalnu narodnu muziku i od prvog dana učestvuje na festivalu u Ivanovu, a sada je prvi put i pobedio. Narodnu muziku uči kod svog oca Aleksandra Saše Stanojevića.

“U Ivanovu se takmičim već duži niz godina, ali sam uvek bio drugo ili treće mesto, a ove godine mi se konačno ostvarila želja da dobijem titulu prve harmonike Vojvodine. Za pripremu za ovakvo takmičenje stvarno treba puno vežbe, rada i odricanja, ali kada dođu ovakvi rezultati, onda sve dobije smisao, a ujedno nam je to vetar u leđa da nastavimo da se trudimo”, kaže Lazar, koji planira da nakon srednje škole upiše Muzičku akademiju.

(Pančevac/epančevo.rs)

PRVO VEČE HARMONIKE U IVANOVU Najbolji među 49 petlića i mlađih juniora harmonikaša dobili medalje i pehare

U IVANOVU DANAS POČINJE FESTIVAL PRVA HARMONIKA VOJVODINE: „Zlatnu dirku“ otvara prošlogodišnji pobednik Mario Milenković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.