PRVO VEČE HARMONIKE U IVANOVU Najbolji među 49 petlića i mlađih juniora harmonikaša dobili medalje i pehare

09:33

27.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

U Ivanovu održano je prvo veče međunarodnog festivala „Zlatna dirka prva harmonika Vojvodine“. Takmičilo se 49 harmonikaša od petlića do mlađih juniora. Najboljima su podeljene medalje i pehari. Pokrovitelji festivala Zlatna dirka – prva harmonika Vojvodine su grad Pančevo i pokrajinski Sekritarijat za kulturu i javno informisanje, javlja TV Pančevo.

U Ivanovu je svečano otvoren je 6. po redu medjunarodni festival „Zlatna dirka prva harmonika Vojvodine“. Posetioci su bili u prilici da čuju mlade harmonikaše koji su se takmičili u više kategorija, kao i velika imena iz sveta muzike. Festival je zvanično otvorila gradska većnica za kulturu i omladinu Marija Jević. Organizator festivala je Dom kulture „Zarko Zrenjanin“ iz Ivanova. Prema rečima Marka Gurana interesovanje mladih harmonikaša za učestvovanje na festivalu se povećava iz godine u godinu.

Printscreen/TV Pančevo

I ove godine festival u Ivanovu okupio je renomirani žiri sastavljen od najboljih poznavaoca harmonike. Predsednik žirija Ljubiša Pavković ističe da je i ove godine bilo teško odabrati najbolje.

Prvog dana festivla takmičilo se 49 mladih harmonikaša, a drugog dana predstaviće se juniori i seniori, a biće izabran i apsolutni pobedik festivala. U revijalnom delu programa nastupili su pevači narodne muzike.

 

 

(Pančevac/TV Pančevo)

VESLAČKI KLUB TAMIŠ NA PALIĆKOM JEZERU: U toku izborna regata za Svetsko prvenstvo u Parizu i Plovdivu, tri predstavnika iz Pančeva

EKO SAN PLUS NAJAVLJUJE: U utorak počinje suzbijanje krpelja u Pančevu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.