PANČEVKA SLAVICA BALAN TREĆA NA IZBORU ZA MIS ŽIVOTNE SREDINE SRBIJE Promocija zdrave okoline kroz lepotu! FOTO i VIDEO

12:30

25.06.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

„Miss Environment International” je međunarodno takmičenje za lepotice čiji je cilj da kod ljudi probudi svest o očuvanju životne sredine. Održava se od 2019. godine, a ove godine Srbija je prvi put imala predstavnicu na takmičenju koje je održano u Mumbaju u Indiji početkom juna.

Na prvom takmičenju u Srbiji pod nazivom Miss Environment International među dvadeset kandidatkinja koje su ušle u finalni krug u Novom Sadu za jednog od najvećeg favorita važila je Pančevka Slavica Balan. Pripalo joj je treće mesto, a po glasovima publike, preko SMS-a, osvojila je drugo mesto.

Slavica je uporna i istrajna u svakom segmentu života. Završila je srednju ekonomsku školu u Pančevu. Rekreativno se bavi orijentalnim plesom, a zadovoljstvo pronalazi u prirodi, knjigama i životinjama. Od detinjstva je želela da bude deo sveta modelinga i manekenstva, a takmičenje Miss Environment Serbia značilo je pravi početak bavljenja tim
poslom.

Privatna arhiva

PANČEVAC: Miss Environment International organizuje se već četiri godine u svetu, a ovo je prvi put da i devojke iz Srbije imaju priliku da budu deo takmičenja. U čemu se ono razlikuje od klasičnog izbora za mis?

SLAVICA BALAN: Cilj ovog takmičenja jeste da se spoji lepo i korisno i da se na taj
način skrene pažnja na ovaj ne tako mali problem i kod nas i u svetu. Takmičenje traje mesec dana, a tokom tog vremena dobijali smo dosta zadataka, kao što je, na primer, snimanje videa na temu zaštite životne sredine. Ja sam se odlučila za temu zagađenja i divljih deponija u našoj državi, kojih iz dana u dan ima sve više.

Kakvi su vam utisci o takmičenju? I da li ste već učestvovali na sličnim takmičenjima?

– Bilo je to veliko iskustvo za mene, upoznala sam mnogo devojaka, s kojima ću ostati u kontaktu. Lepo smo se provele i družile, a kao trećeplasirana dobila sam stipendiju od 30.000 dinara u periodu od osamnaest meseci. Naravno, ostaje žal što nisam pobedila, ali planiram da se prijavim i sledeće godine. Pre toga sam učestvovala na na takmičenju
„Alo mis leta”. Tamo sam stekla početno iskustvo, a i dobila sam titulu mis publike, kao i nagradno putovanje na Staru planinu. Šta da kažem, publika me voli. Svakako mi je cilj da učestvujem na još nekim takmičenjima i da se na taj način bavim i zaštitom životne sredine. Uskoro treba da potpišem ugovor sa agencijom, pa ćemo videti kako će to funkcionisati.

Privatna arhiva

Imate li podršku porodice u bavljenju ovim poslom, s obzirom na to da društvo ume da dodeli razne etikete „misicama”?

– Majka i mlađi brat su uvek uz mene, ali kako nisu dovoljno zainteresovani za moju profesiju, ne isprate baš svaki korak u mojoj karijeri. Naravno, mogu uvek da se oslonim na njih, a sigurna sam da bih u potpunosti imala podršku i mog pokojnog oca.

Pored plesa, kojim se bavite u slobodno vreme, počeli ste da pišete i roman.

– Veoma spontano sam došla na tu ideju, u glavi sam imala napisanu
celu knjigu. Radnja prati glavnu junakinju koju ranjavaju i, dok umire, priseća
se prošlosti u kojoj je trpela fizičko i psihičko nasilje.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

U ZUMBI NEMA POGREŠNIH KORAKA Licencirani instruktor Ivana Radovanov o sve popularnijem dance fitness programu u Srbiji i Pančevu! FOTO i VIDEO

PRE PODNE BAGERISTA, PO PODNE FRIZERKA Upoznajte našu sugrađanku Ivanu Jovanović koja radi ono što istinski voli! FOTO

PANČEVAC INTERVJU SA NASTAVNICOM NARODNE IGRE I PEVAČICOM Maja Ba Tomić: Idem težim, ali pravim putem! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.