SAMOUKI SLIKAR IZ PANČEVA U 40 ODABRANIH IZ CELE SRBIJE: Publika kupuje savremenu umetnost, možda ću i živeti od svojih slika!

15:50

21.06.2023

Podeli vest:

Marko Adamović

Pančevački slikar Marko Adamović jedan je od 40 umetnika iz cele Srbije koji je izlagao svoje radove na trećem Sajmu savremene umetnosti u Beogradu održanom drugog vikenda juna, u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, a u organizaciji galerija „Art for all“ i „N.eon“.

Za Sajam savremene umetnosti Marko je konkurisao tehnikom ulja na platnu/drvenom panelu, a o ovom događaju on ima samo reči hvale.

„Da se ovakve manifestacije češće održavaju, veliki broj umetnika bi i mogao da živi od svog rada u ovoj oblasti. Sajam je pokazao da ima mnogo publike i zainteresovanih kupaca za savremenu umetnost“, rekao je Adamović.

On je dodao i da se u Srbiji retko ko bavi promocijom autorskog slikarstva, ali da se poslednjih godina taj trend menja.

„Kada se bavite alternativnim slikarstvom izuzetno je teško promovisati ga jer se malo ljudi u našoj zemlji bavi njegovim marketingom. Iz tog razloga sam konkurisao za učešće na ovom događaju. Sajam mi je doneo preko potrebnu promociju, upoznavanje sa ljudima koji se bave marketingom i ljudima koji kupuju savremenu umetnost. Naravno, tu je i upoznavanje sa publikom koja posebno ceni ovaj oblik izražavanja“, istakao je Adamović.

Marko Adamović rođen je u Pančevu 1982. godine. On je samouki umetnik koji se bavi slikarstvom poslednjih 20 godina. Svoj stil opisuje kao vrstu figurativnog ekspresionizma. Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi u Beogradu. Radi i živi u Pančevu.

(Pančevac/Ana Vugrinec)

DOKUMENTARNI FILMOVI ISTORIČARA MIRČE MARANA 23. JUNA U STARČEVAČKOM MUZEJU: Gost autor filmova, ulaz slobodan

SEZONA KUPANJA NA KAČAREVAČKOM JEZERU POČINJE 1. JULA: Pripremni radovi završeni, u toku punjenje jezera

PRIREDBA „MRAMORAK U SRCU“ 24. JUNA: Stižu gosti iz Erdevika i Pančeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.