TURNIR U BALOTAMA PO DVADESETI PUT U BANATSKOM NOVOM SELU Pobedu je odnela ekipa domaćina Jovica Oparnica, Nedeljko Bosnić i Mate Andić

13:00

07.06.2023

Podeli vest:

Printscren/Ilustracija /YT

U okviru obeležavanja seoske slave Svete Trojice u Banatskom Novom Selu održan je 20. Turnir u balotama. Na ovom tradicionalnom turniru učestvovalo je 12 ekipa i to iz: Banatskog Novog Sela, Pančeva, Mirijeva, Batajnice, Pazove i Inđije.

Turnir se igrao na seoskom Vašarištu, a za učesnike i goste organizatori su obezbedili zajednički doručak i ručak sa osvežavajućim napicima.

Pobedu je odnela ekipa domaćina u sastavu: Jovica Oparnica, Nedeljko Bosnić i Mate Andić.

Drugo mesto su izborili beograđani: Zoran Dukić, Gojko Komazec i Darko Komazec.

Treće mesto i bronzano odličje pripalo je takođe domaćoj ekipi koju su činili: Bogdan Tutuš, Zoran Bosnić i Savo Bosnić.

Za igrača turnira proglašen je Jovica Oparnica, za najboljeg valjca – Mate Andić, za najboljeg izbijača – Mićo Andić. Organizatori su reči hvale imali i za „legendu koja traje“ – Todu Andića.

Za razliku od prethodnih godina balotaši su ovom prilikom imali izuzetno lepo vreme koje ih je poslužilo čitavog dana.

„Zadovoljan sam činjenicom da je ovaj jubilarni susret zaljubljenika u balote održan i da smo sačuvali tradiciju igranja balota na „Duhove“. Nadam se da će sledeće godine biti još više ekipa i da će nam lokalna samouprava više pomoći oko same pripreme i realizacije ovog sportskog nadmetanja“, izjavio je za portal  Banatski dobošar Špiro Tutuš, jedan od organizatora.

Treba reći da su održavanje ovog tradicionalnog turnira pomogli Mesna zajednica Banatsko Novo Selo, Pečenjara „Šuša“, Slavko Oparnica, Dragoslav i Jovan Lazić i Milovan Tutuš.

(Pančevac/Banatski dobošar)

AFRIČKA KUGA SVINJA U JUŽNOBANATSKOM OKRUGU: Jabuka proglašena kao zaraženo područje, bolest NIJE PRENOSIVA na ljude!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.