AFRIČKA KUGA SVINJA U JUŽNOBANATSKOM OKRUGU: Jabuka proglašena kao zaraženo područje, bolest NIJE PRENOSIVA na ljude!

12:28

07.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Uros Davidovic

Jabuka je proglašena kao zaraženo područje od afričke kuge na osnovu Rešenja donetog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu.

Na osnovu ovog Rešenja područje poluprečnika najmanje 10 km oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Jabuka, grad Pančevo, južnobanatski upravni okrug, proglašava se UGROŽENIM od zarazne bolesti AFRIČKE KUGE SVINJA kod domaćih svinja i obuhvata naseljena mesta: Glogonj, Kačarevo i Pančevo na teritoriji grada Pančeva, naseljeno mesto: Crepaja na teritoriji opštine Kovačica, naseljeno mesto: Sefkerin na teritoriji opštine Opovo, južnobanatski upravni okrug i naseljeno mesto: Ovča na teritoriji opštine Palilula, Grad Beograd.

Zbog pojave „Afričke kuge svinja“ na teritoriji Jabuke, Veterinarska stanica vrši obilazak kuća i utvrđuje koja domaćinstva imaju svinje i da li te svinje imaju zdravstveni problem a takođe vrše i obeležavanje neobeleženih svinja. Trenutno se prati situacija na terenu. Do kraja sledeće nedelje održaće se sastanak u Jabuci.

Takođe, mole se sva domaćinstva koja imaju svinje da se prijave na telefon 013/2624-045 ili na 013/632-400 – Veterinarska stanica Minić.

Ono što je takođe bitno je da bolest NIJE PRENOSIVA NA LJUDE.

(Pančevac/Rtvpancevo)

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Evo šta se dešava sa organizmom kada popijete kafu PRE DORUČKA!

PROSEČAN PANČEVAC STAR 43 I PO GODINE: Konačni rezultati popisa starosti stanovništva u Srbiji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.