GLEDAĆEMO VEČITI DERBI U FINALU ABA LIGE: Partizan održao čas košarke Cedevita Olimpiji! VIDEO

21:09

06.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/ABA Liga j.t.d.

Crvena zvezda večeras konačno saznala ime rivala u borbi za titulu.

Dosta problema imao je Partizan od početka plej-ofa AdmiralBet ABA lige, mučio se i sa SC Derbijem u četvrtfinalu, a onda je i Cedevita Olimpija u polufinalu uspela da izbori majstoricu.

Meč odluke za plasman u finale je odigran večeras pred 14.877 gledalaca u “Štark Areni“, a Partizan je ubedljivo trijumfovao rezultatom 90:71.

Prema tome, kao i prethodne sezone gledaćemo Partizan i Crvenu zvezdu u finalnim borbama za titulu prvaka AdmiralBet ABA lige.

S obzirom da je Partizan u prva dva meča bio potpuno inferioran u skoku, bilo je zanimljivo videti da li će crno-beli konačno da iskontrolišu skok i to im je večeras mnogo bolje išlo.

Od početka meča crno-beli su pokazali i veliku energiju u odbrani, uloga Madara i Smailagića je tu bila prilično velika. Takođe i šut je služio domaće u prvih nekoliko minuta, pogotovo Smailagića koji je vezao osam poena, i sredinom prve četvrtine Partizan je vodio sa 17:5.

Ali, onda sledi pad u igri Partizana koji je do kraja prve deonice uspeo da zadrži osam poena prednosti (24:16), da bi Ljubljančani u prvih pet-šest minuta druge četvrtine stigli i do izjednačenja na 29:29. Trio Rebec-Dragić-Matković je pravio najviše problema odbrani Partizana koji ipak nije dozvolio potpuni preokret.

Tajm-aut trenera Obradovića i povratak na teren Madara i Smailagića su vratili energiju s početka meča, Partizan pravi seriju 7:0, a do kraja poluvremena trojkom Pantera vraća i dvocifrenu prednost – 41:30.

U trećoj četvrtini već bolja igra Partizana, Madar i dalje sjajan u odbrani, Ledej je preuzeo glavnu ulogu u napadu, pa su crno-beli stigli i do 17 poena prednosti – 54:37.

Ali, gosti se nisu predavali i do kraja trećeg kvartala su prišli na 65:53, a početkom poslednje četvrtine Alibegović je pogodio za 65:55 i nagoveštaj nove rezultatske neizvesnosti.

Uzvratio je Dante Egzum svojm trojkom, nešto kasnije je trojku pogodio i Smailagić, Partizan je odbio i taj nalet gostiju i definitivno slomio njihov otpor.

Sredinom poslednje četvrtine je već bilo i 25 poena razlike za Partizan kada je Danilo Anđušić pogodio trojku za 83:58 i tada je bilo potpuno jasno da Partizan ide u finale.

Posle tajm-auta gostiju Anđušić ponovo poentira za “plus 27“, a u finišu meča trener Obradović je pružio priliku i talentovanom Savu Drezgiću koji je nedavno priključen seniorima.

Na kraju, Zek Ledej najefikasniji u Partizanu sa 17 poena, Naneli 12, Anđušić, Egzum i Smailagić po 11 poena.

Kod gostiju Dragić 15, Alibegović 11 poena i 5 skokova.

(Pančevac/Sportske)

POJAVIO SE VIDEO IZ SVLAČIONICE PSŽ-A: Pogledajte kako su Tara i Stefan reagovali kada ih je Novak upoznao sa Nejmarom! VIDEO

NOLE JE U POLUFINALU ROLAN GAROSA! Hačanov mučio Đokovića u prva dva seta, 7:0 u taj-brejku sve promenilo!

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ U SUZAMA OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Imao sam ponude drugih klubova, ali vreme je da se oprostim od fudbala!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.