NOLE JE U POLUFINALU ROLAN GAROSA! Hačanov mučio Đokovića u prva dva seta, 7:0 u taj-brejku sve promenilo!

19:01

06.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Eurosport Tennis

Odličan otpor ruskog tenisera, ali Nole nije dozvolio iznenađenje.

Prvi polufinalnista ovogodišnjeg Rolan Garosa je naš Novak Đoković.

On je danas u četvrtfinalu savladao ruskog tenisera Karena Hačanova sa 3:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:0), 6:2 i 6:4, posle tri sata i 45 minuta borbe.

Nole sada čeka boljeg iz večerašnjeg duela Karlosa Alkaraza i Stefanosa Cicipasa, a taj susret počinje oko 20 časova i 15 minuta.

Karen Hačanov je i u ovom meču potvrdio dobru formu zahvaljujući kojoj je i stigao među osam najboljih na Rolan Garosu.

Sjajno je servirao tokom čitava dva sata, ujedno i prva dva seta, ne dozvolivši Novaku nijednu brejk-loptu.

Takođe, u prvom setu je uspeo da napravi jedan brejk i uz izvanredne servise je uspeo da dobije ovaj deo igre sa 6:4.

Slična slika i u drugom setu, s tim što je i Đoković sve bolje servirao. Vodila se potpuno ravnopravna borba, igralo se gem za gem, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Neko bi rekao da je Novak tada bio pod velikim pritiskom, jer je već imao set zaostatka, ali umesto toga on je bukvalno “oduvao“ rivala i sa 7:0 dobio taj-brejk, za izjednačenje u setovima.

Od tog trenutka, Novak je imao mnogo lakši posao. Hačanov je počeo da posustaje, njegovi servisi više nisu bili tako ubojiti, pa je naš teniser vrlo brzo u trećem setu stekao brejk prednosti, kasnije je napravio još jedan i rutinski dobio treći set sa 6:2.

Ilustrativan je i podatak da je Novak Đoković u trećem setu izgubio samo jedan poen na svoj servis u ukupno četiri servis-gema.

I u četvrtom setu Đoković brzo stiže do brejka prednosti, učinio je to u trećem gemu, poveo je zatim sa 3:1 i izgledalo je da će rutinski privesti posao kraju, ali onda je Hačanov sve više podsećao na igru iz prva dva seta.

To mu je donelo rezultat u osmom gemu, kada je iskoristio i veliki kiks Novaka na mreži i stigao do brejka za izjednačenje na 4:4!

Međutim, Đoković ne dozvoljava novu dramu, odmah je vratio brejk, i to bez izgubljenog poena, a onda na svoj servis završio posao – 6:4 u četvrtom setu.

(Pančevac/Sportske)

POJAVIO SE VIDEO IZ SVLAČIONICE PSŽ-A: Pogledajte kako su Tara i Stefan reagovali kada ih je Novak upoznao sa Nejmarom! VIDEO

VREDNIJE OD SVAKE POBEDE: Tara jedva dočekala da vidi tatu, pogledajte njenu reakciju VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.