OBELEŽEN DAN POLICIJE U PANČEVU: Sugrađani po lepom danu razgledali širok asortiman opreme, pogledajte delić atmosfere! FOTO i VIDEO

18:48

04.06.2023

Podeli vest:

Pančevac/Miloš Simić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu obeležili su danas Dan ministarstva i Dan policije, na platou ispred Gradske uprave.

Pančevac/Miloš Simić

Ova manifestacija se danas obeležava širom Srbije, u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

Pančevac/Miloš Simić

Građani su imali priliku da danas od 11 do 17 časova pogledaju deo policijske opreme i vozila koja se svakodnevno koriste, dok su najmlađi Pančevci mogli i da se upoznaju sa organima reda i pogledaju unutrašnjost svih policijskih vozila.

Pančevac/Miloš Simić

Iako je praksa bila da se na ovoj manifestaciji prikazuje i deo policijskog naoružanja, ove godine je to izostalo zbog skorih nemilih događaja u Srbiji.

Pančevac/Miloš Simić

Željko Grujić iz Policijske uprave Pančevo za „Pančevac“ otkriva šta ovaj događaj predstavlja za zaposlene u MUP-u, kao i za građane Pančeva:

– Ovaj događaj se do neke 2007. godine održavao samo u sedištu u Beogradu. Nakon toga je postala praksa da se ovaj dan posebno obeležava u svakoj policijskoj upravi. Može se reći da je Dan ministarstva i Dan policije naša „slava“. Mi smo danas ovde pripremili program koji koristimo svaki radni dan, ali ovog puta je izostalo izlaganje oružja zbog nemilih događaja koji su skoro potresli Srbiju. Ovde danas možete videti vozila koja se koriste u Sektoru za vanredne situacije u Pančevu, kolege iz Beogradske Žandarmerije su nam ukazale veliku čast tako što su i oni izložili deo svoje opreme. Takođe, kolege iz Saobraćajne i Kriminalističke policije su danas ovde prikazali svoju punu opremu. Očekujemo da se danas ovde pojavi što više ljudi, jer bi i to bila prava čast za sve koji rade u Policijskoj upravi.

Pančevac/Miloš Simić

Potom je dodao da je ovaj događaj izgleda najviše zainteresovao najmlađe građane Pančeva:

Pančevac/Miloš Simić

– Jako mi je drago kada vidim da deca šetaju okolo i sve što vide, pitaju šta je, žele da saznaju čemu služi sva ta oprema, ulaze u naša vozila pa sa osmehom posle izlaze iz njih. Oni moraju da shvate da smo mi tu za njih, da ih policija čuva, i da koji god problem imaju u pola dana i noći, nama uvek mogu da se obrate.

Pančevac/Miloš Simić

Građani koji ipak danas nisu bili u prilici da posete ovu manifestaciju, deo atmosfere mogu pogledati i ovde:

(Pančevac/Miloš Simić)

DAN MINISTARSTVA I DAN POLICIJE: Prikaz vozila i opreme 4. juna u Pančevu

POSEČENA CRVENOLISNA BUKVA U OMOLJICI: Od ovog spomenika prirode napraviće pravo umetničko delo! FOTO i VIDEO

VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA MUP I POLICIJE: Samo sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije, hvala vam na trudu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.