VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA MUP I POLICIJE: Samo sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije, hvala vam na trudu

13:14

04.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/TVPink

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Planirano je obraćanje predsednika tokom manifestacije.

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport.

Predsednik Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

– Devojke barabar sa momcima. Nije to samo pitanje ravnopravnosti, imaju mnogo više energije. Srećan rad vam želim svima – rekao je Vučić tokom razgovora sa pripadnicama i pripadnicima MUP.

On ističe da je važno da ljudi zavole uniformu, i da su mnogi zaboravili koliko je to značajno – bilo da je u pitanju policija, ili vojska.

– Još nam fale jedan ili dva helikoptera da imamo punu eskadrilu. Onda niko u Evropi neće imati takve helikopterske snage u policiji. Jel vam treba „Puma“ – pitao je Vučić, i kroz smeh dobio potvrdan odgovor od prisutnih.

U razgovoru sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije, Vučić je obavešten da će uskoro taj važan sektor dobiti 30 novih vozila.

Vučić je posebno zadovoljan činjenicom da pripadnici policije duže domaću opremu – od oružja, preko uniformi do obuće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

– Gledaćemo da nabavimo još koji „145“. Njime sam više leteo i više sam ga koristio. I kada smo helikopterom išli van zemlje, uvek smo ga koristili. Nabavićemo ih još – rekao je predsednik u razgovoru sa pripadnicima Helikopterske jedinice.

Vučić i Gašić su zatim pregledali i vozni park sa posebnim vozilima, koja su namenjena za državni vrh i strane državnike. Svoje mesto među tim moćnim mašinama našao je i jedan stari policijski „tristać“.

Predsednik je zatim posetio novi Komandno-operativni centar MUP, u kom pripadnici policije imaju pristup nadzornim kamerama koje su postavljene širom grada.

Mladi kadeti, koji se nalaze u svojim policijskim upravama širom Srbije, položili su svečanu zakletvu putem video linka, nakon čega se obratio Vučić.

– Hvala vam na gostoprimstvu. Divno izgleda komandi centar, a ja želim posebno da čestitam ovim mladim ljudima. To je težak, ali odgovoran i častan posao. I koliko god građani nalaze zamerke policiji, mi uvek zavisimo od policije, zovemo ih kada nam trebaju, i volimo da vidimo svuda policiju. Samo sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije. Hvala vam na vašem trudu, i vaša odgovornost uvek mora biti veća – kazao je Vučić.

Printscren/TV Pink

Predsednik dodaje da će se potruditi da se dodatno popravi standard naših policajaca.

Nakon kratkog obraćanja predsednika Vučića prikazan je film o istoriji srpske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova. U filmu je poseban naglasak stavljen na žrtvu koju su pripadnici MUP podneli tokom ratova devedesetih godina.

Vučić i Gašić su zatim na parkingu pregledali policijska vozila, među kojima su njegovu pažnju privukli Zastava Tervo i UAZ Patriot.

– Taj UAZ se dobro pokazao kada smo išli na Pasuljanske livade. Svuda se dobro pokazao i svuda može da se popne – kazao je on.

Predsednik je razgovarao i sa pripadnikom policije na oklopnom vozilu opremljenim američkim višecevnim mitraljezom „Getling“.

– Tri hiljade metaka u minutu. Izvanredno oružje. Kada smo tražili od Amerikanaca, nisu hteli više da nam prodaju. Sada hoće da nam prodaju dodatne količine – prokomentarisao je Vučić.

On je potom položio venac i poklonio se pred pločom na kojoj su ispisana imena pripadnika MUP koji su izgubili živote tokom odbrambeno-otadžbinskih ratova 1990-1999. godine.

Vučić je dodelio odlikovanja Branki Savić, Aleksandru Radosavljeviću, Radomiru Popoviću, Petru Jeličiću, Zoranu Kostiću, Oliveri Marković Kečević, Ivanu Cvijoviću, Radoslavu Repcu i Draganu Biseniću. Medalje za hrabrost dobili su Milivoje Kujović, Dušan Vasić i Veljko Marić.

(Pančevac/TV Pink/Novosti)

MIRAN PROTEST I DANAS ISPRED OPŠTINE ZVEČAN Srbi ne odustaju od svojih zahteva! Okupljeni sa jedne strane žice, a sa druge vojnici KFOR-a!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.