MIRAN PROTEST I DANAS ISPRED OPŠTINE ZVEČAN Srbi ne odustaju od svojih zahteva! Okupljeni sa jedne strane žice, a sa druge vojnici KFOR-a!

12:19

04.06.2023

Podeli vest:

Kosovo online

Srbi na severu Kosova i Metohije i danas nastavljaju protest, u Zvečanu sve protiče mirno, uz građane koji su i dalje okupljeni sa jedne strane bodljikave žice, dok su na drugoj vojnici Kfora.

Uprkos brojnim pozivima međunarodnih predstavnika da se povuku sa severa KiM, specijalne jedinice kosovske policije se i danas nalaze u zgradi opštine u koju su prošlog petka nasilno upali.

Situacija, kako javlja izveštač Kosovo onlajna, se nije promenila u odnosu na jučerašnji dan, a građani su okupljeni ispod suncobrana koji sada ima ulogu kišobrana zbog čestih pljuskova i obilnih padavina koje su ovih dana učestale na severu KiM.

Upad specijalnih jedinica kosovske policije bio je povod za masovna okuplja ja Srba koja su započela u ponedeljak kada je došlo do sukoba, u kojem je povređeno 52 Srba i 30 pripadnika Kfora.

Najteže je povređen Dragiša Galjak u kog su specijalci Kosovske policije pucali iz vatrenog oružja i koji je zadobio dve rane i sada se nalazi i u KBC u Beogradu gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

 

(Pančevac/Kosovo online)

SRBI SE I DANAS OKUPLJAJU U ZVEČANU: Peti dan protesta, transparentima poručuju da žele mir! VIDEO

RADNICI OPŠTINE ZVEČAN I DANAS ISPRED ZGRADE: Noć protekla mirno, pripadnici KFOR-a se nalaze i na ulazu u grad! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.