VUČIĆ NA SKUPU SRBIJA NADE: Pozivam opozicione političare koje prezirem od sutra na razgovore

21:02

26.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je opozicione političare koji su inicirali protest „Srbija protiv nasilja“ na razgovore, navodeći da su njegova „vrata otvorena“ od sutra, ali da nikada neće pristati na formiranje prelazne vlade.

Vučić je na mitingu Srpske napredne stranke „Srbija nade“ ispred Doma Narodne skupštine Srbije, rekao da je država preduzela više uspešnih mera protiv nasilja, a da je jedna od njih to što će biti ukinuti rijaliti programi na jednoj televiziji.

Kazao je da je do sada u akciji dobrovoljne predaje oružja predato „više od 50.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava“, kao i da su uvedeni policajci „u škole gotovo svuda“.

Još mnogo toga moraćemo da preduzmemo da bi se deca, roditelji i nastavnici osećali sigurno“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će svi političari koji su nedeljama šetali na skupu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu „ući u anale beščašća jer su zloupotrebili najveću tragediju našeg naroda“.

„Ti političari zaslužuju samo prezir. Pozivam te političare, o kojima mislim sve najgore, da razgovaramo, nisu autoputevi mesto gde se problemi rešavaju. Pozivam vas na dijalog, pozivam na razgovore, ali prelaznih vlada neće biti. Dok sam živ neću to potpisati, vlast će se birati na izborima i nema dalje razgovora o tome nikakvih“, rekao je Vučić.

On je optužio političare iz opozicije koji su pozvali na proteste protiv nasilja posle dva masovna ubistva početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca u kojima je stradalo 18, a ranjeno 20, da im je sve vreme jedina želja kako da sruše njega i Vladu Srbije.

Te političare nisu interesovale ni deca, ni Srbija, ni Kosovo i Metohija, rekao je Vučić.

OVO JE POSLEDNJE VEČE DA VAM SE OBRAĆAM KAO PREDSEDNIK SNS Vučić: Srbija mora da bude sigurna za sve, ma koje vere i nacije bili! VIDEO

SKUP SRBIJA NADE Za Vidovdan krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.