spot_img
VESTIPolitikaSKUP SRBIJA NADE Za Vidovdan krećemo u formiranje Pokreta za narod i...

SKUP SRBIJA NADE Za Vidovdan krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu!

Najveći skup u istoriji, pod nazivom Srbija nade, održava se danas u Beogradu. Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je sve građane da dođu u Beograd, i da pruže podršku slobodarskoj politici jedinstva i samostalnosti. Na početku skupa intonirana je himna Bože pravde koju je izvela Ljubica Vraneš.

Predsednik Aleksandar Vučić obraća se skupu. 

OVO JE POSLEDNJE VEČE DA VAM SE OBRAĆAM KAO PREDSEDNIK SNS Vučić: Srbija mora da bude sigurna za sve, ma koje vere i nacije bili! VIDEO

Obraćanje Janka Tipsarevića

Proslavljeni teniser je rekao da je imao privilegiju da proputuje ceo svet, i da mu je sport pružio mnogo, ali i oduzeo dosta.

– Ne mislim na sate treniranja, već na vreme van kuće i domovine. Roditelji moje majke su sa juga Srbije, iz Crne Trave. Otac mi je iz Brusa, a ja sam rođen u Beogradu, kao i moj sin. Mi smo Srbija u malom. Mogli smo da biramo, ali smo izabrali Srbiju, zemlju gde ćemo podizati našu decu – kazao je teniser.

Obraćanje Sabine Šebo Juković
Sabina Šebo Juković, koja se vratila u Srbiju iz inostranstva, kaže da ranije nije videla nikakvu perspektivu u Srbiji.

– Proveli smo 17 godina u Holandiji, u kojoj smo život izgradili, i bili samostalni u našim poslovima. Dolaskom na odmor dali smo deci šansu da vide da se u zemlji nešto menja, i da napreduje. I onda smo razmišljali o budućnosti, mi smo videli u ovoj zemlji tračak svetlosti, koja nam je dala nadu da možemo ovde normalno živeti – kazala je ona.Ona kaže da nije savršeno, ali da će tako biti ako se svi potrudimo. – Srbija uspeha je nešto čemu treba da težimo, i oko čega treba da se okupljamo – kazala je Šebo Juković.

Obraćanje Petera Sijarta

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto je na srpskom poželeo dobrodošlicu svima.

– Dobro veče dragi prijatelji, čast mi je što sam ponovo pred vama u ovom divnom gradu. Predstavljam narod koji vas Srbe smatra bratskim narodom. Nije uvek bilo tako, naša zajednička istorija nas je stavljala pred mnoga iskušenja. Često smo jedni druge gledali kao neprijatelje. Do danas se sve to promenilo. Postali smo bratski narodi – kaže on. Sijarto ističe da za to možemo da zahvalimo predsedniku Vučiću.

– Imate sjajnog predsednika. On je postigao da umesto neprijateljstva, sada imamo istorijsko prijateljstvo među nama. Srbija se prema Mađarima u Vojvodini odnosi tako da može da zavidi ceo svet. Ako srpski tim igra protiv nekoga osim nas, uvek navijamo za Srbe – istakao je on. Mađarski ministar kaže da se zajedno suočavamo sa napadima liberalnog mejnstrima.

– Zašto nas napadaju? Zato što se zalažemo za sebe, i svoje nacionalne interese. A sposobni smo za to jer imamo jake lidere. Napadaju nas jer želimo mir u Ukrajini, i ne doprinosimo eskalaciji. Napadaju nas jer smo privrženi porodičnim vrednostima, i zato što odbijamo da nam spolja diktiraju – kazao je Sijarto. On ističe da nam je zajedničko i to što u obe zemlje postoje političke snage koje služe strancima.

– I ne ustručavaju se da koriste i tragedije da ostvare korist za sebe. Takve stranke, koje služe stranim interesima, moraju biti poražene na izborima, a na sreću to se redovno dešava u obe zemlje. Ti napadi neće prestati ni u budućnosti. Napadaće nas jer ne mogu da prihvate da mi sledimo svoj nacionalni put, i da smo uspešni – kazao je mađarski ministar.

Sijarto kaže da ćemo nastaviti da gradimo snažnu Srbiju i Mađarsku, i jako prijateljstvo dva naroda.

– Što ste vi jači, tim bolje po nas. Podržavajte svog predsednika u izgradnji što jače Srbije. Napred Aleksandre, napred Srbijo – zaključio je on.

 

Obraćanje Milorada Dodika

Printscreen/TV Pink

Predsednik Republike Srpke Milorad Dodik je rekao da Srbija i Srbi danas tuguju zbog stradanja dece.

– Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ali Srbija nije slaba, i večerašnje okupljanje govori da nismo slabi. Naša tuga je način da budemo još jači. I oni koji su okupili bulumentu koja je usmerena protiv države neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape. Došao sam ovde da u ime RS podržim snažnu, jaku i stabilnu Srbiju. Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić – kazao je on. Dodik je kazao da Srbija treba i mora da bude poštovana, i da je Republika Srpska zagledana u Srbiju.

– Mi smo jedan narod, Srbi, i da pokažemo svima da nema Bosanaca i Srbijanaca, već samo Srba. Mi želimo da živimo u miru, ali nećemo dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe. Danas smo više nego ikada sa braćom i sestrom na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države, i tamo gde Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu – istakao je predsednik RS. Dodik je rekao da smo posvećeni Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić.

– Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska, neka živi Rusija – uzviknuo je on.

Skupu se obratio i lider DNP Milan Knežević

Printscreen/TV Pink

Milan Knežević, jedan od lidera Za budućnost Crne Gore, poručio je da želi da prenese svima pozdrave iz bratske Crne Gore.

– Mada više nisam siguran da se ona tako zove, već da su joj dali ime Ambasadistan. Nažalost, junačkom Crnom Gorom Vučjeg Dola, Fundine, i njihovim precima, sada upravljaju ambasadori i ambasadorke jer smo im pripali u deo kada je pročitan testament pokojnog Pantelije Topalovića. I kao u svakom Ambasadoristanu su nam poručili ambasadori da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima, jer će oni to činiti umesto nas. I dovoljno je kada oni odu na spavanje, da svi ugasimo svetla, a kada ustanu da pristavimo džezvu – kazao je on. Knežević ističe da upravo u Crnoj Gori, postoje časni Srbi i Crnogorci koji nikada neće priznati lažnu državu Kosovo.

– I da znate, ako da Bog da formiramo vladu kao naša koalicija, i postanem premijer, prva odluka je povlačenje sramnog priznanja tzv. države Kosovo. Zato, braćo Srbi i sestre srpkinje, ja volim ovu nepokornu Srbiju, na kiši, na suncu, na vetru, zato što je svoja i samostalna, i bori se za svoj narod na KiM koji posebno pozdravljam večeras. Možda nekome niste fensi jer ne slušate tehno muziku ili Eltona Džona, ali vi čuvate dečanska zvona, i dok ona zvone, biće Kosovo srpsko – kazao je on. Milan Knežević ističe da voli Srbiju zato što nikada neće krenuti u rat protiv bratske Rusije.

– Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je najviše pomogao srpskom narodu u CG. Obnavljao institucije, pomagao SPC, pomagao bogosloviju na Cetinju. Sada kada je bio u Crnoj Gori obećao je da ćemo zajedno otvoriti dve fabrike na severu Crne Gore. I kada me pitaju šta mi je bliže – Brisel ili Beograd, ja ih pitam jeste li normalni. Nama ništa nije bliže od Beograda, Novog Sada, carskog Prizrena i Kosovske Mitrovice. Zajedno smo počeli ovo istorijsko putovanje, i sve što boli Beograd, boli i nas – istakao je Knežević. On kaže da zna šta znači nezavisnost i teritorijalni integritet, i pozvao i one koji su protiv skupa, rekavši da su i oni njegova braća.

– Nemojte da se delite, jer je interes srpskog naroda nešto najvažnije. Politike su prolazne, ali ako se zanesemo u tim tučama, ostaćemo bez države i nezavisnosti, i napraviće se još jedan Ambasadoristan. Još jednom poručujem – Živela Srbija, Živela Republika Srpska, nek je vječna Crna Gora – zaključio je Knežević.

Obraćanje lidera SPS  Ivice Dačića

Dačić je pozdravio sve prisutne, i rekao je da pre 30 godina nije mogao da pretpostavi da će govoriti na skupu posvećenom borbi protiv nasilja.

– Nema tog čoveka kog nije pogodila tragedija. Ubistvo dece, u Mladenovcu, nasilje nad ženama.  Nije prošlo ni 40 dana, minut ćutanja je malo da tragedija stane. Zato je veoma važno da pokažemo saosećanje prema žrtvama, i da saučestvujemo u bolu. I da podržimo ono što je Vučić rekao – Da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji – kazao je Dačić.

Printscreen/TV Pink
Predsednik SPS kaže da mi uvek pokažemo najbolje osobine kada je teško.

– 500 godina smo bili pod Turcima. Strašno smo stradali u Prvom i Drugom svetskom ratu. Devedesetih smo imali građanski rat, otimanje Kosova i Metohije, bombardovanje. Ubijanje male Milice bombama, pad jednog sistema, i postavljanje drugog marionetskog – dodaje on. Dačić ističe da smo najbolji narod kada je teško, i koliko god da nam je teško, i koliko god da nas budu rušili, svi su na nama lomili zube.

– Nemamo nameru da nestanemo, nego da opstanemo. I da ostanemo pod jednom šljivom, i taj jedan Srbin će se boriti sa neprijateljima. Danas ste čuli da Kurti silom hoće da zauzme srpske opštine – rekao je Dačić, što je prekinuto negodovanjem. Kosovo i Metohija je naša zemlja, čija je svaka stopa krvlju zalivena.

– Srpskom tugom opevana, svaki metar ima svog junaka pod zemljom, kome se više na grob ne sme doći. Ali treba da znaju, da su prokleti svi oni, koji svoju kuću grade na tuđim grobovima. Želim svima da kažem sa ovog skupa, neprijateljima i preko i u zemlji – Ne damo Kosovo i Metohiju, ne damo Srbiju. Ne damo našu decu, nasilje nad ženama, ne damo našu omladinu da je truju, da nam narod ubijaju. Nećemo dati Srbiju ni Srbe – ističe predsednik SPS.

Dačić podseća na reči Lazanskog, koji je govorio da su mu Talibani rekli da su Srbi bogati zato što su prodali svog predsednika Hagu.

– Ne dam našeg predsednika, kog su svi izabrali. Ne dam Aleksandra Vučića. A i tog predsednika kog su prodali, sve je rekao šta će se desiti. On je takođe rekao da je Srbiji dobro kada su na vlasti patriotske snage. Zato vas molim da se ujedinimo. Pogledajte lepu trobojku i grb. Samo sloga Srbina spasava, samo mir može da donese prosperitet – kazao je on.

Sledeći se obratio glumac Lazar Ristovski, koji je rekao da nije Srbija samo Beograd.

– Jedino rešenje je katarza, za ove sukobe. Jedna katarza je zagrljaj, da ujedinjeni i srećni idemo napred. Druga katarza je da padne krv na ulicama, i gde gori Skupština. Posle te katarze Srbija se vraća sto godina unazad. Zato budimo pametni – kazao je čuveni glumac.

On je dodao da drugačije mišljenje ne znači sukob, nego dijalog.

 

– Zato sada, kada smo jači, prvi pružimo ruku pomirenja. Čujem da se sutra neće blokirati Gazela. Zar to nije dobra vest. Eto, ruka pomirenja sa druge strane je pružena. Ukidaju se rijalitiji. I to je pomak, to su dobri vesnici za Srbiju. Budimo pametni, nemojte da prolivamo bratsku krv, dovoljno smo krvarili – kazao je Ristovski.

Glumac je kazao da svojim kolegama glumcima toleriše drugačije mišljenje, a da oni njemu ne.

– Ali to je njihov problem, praštam svima. Glumci danas zarađuju više nego ikada, i žive bolje nego ikada. Onima koji drugačije misle niko ne može da oduzme pravo na neslaganje, ali zna se kako se to radi. Sigurno ne mržnjom, uvredama i psovkama. Ja nemam kada, niti želim ikoga da mrzim. Volim i one koji me kritikuju, i praštam im. Znam da iza mene stoji moje glumačko delo – ističe on.

Ristovski kaže da je obišao ceo svet sa svojim filmovima, ali da nikada nije bio ničiji osim – vaš.

– Vaš koji ste danas ovde, i koji ćete sutra biti tu. Ja sam narodni glumac. Uvek sam govorio ono što mislim, i tako govorim i danas. Ja sam graditelj, a ne rušitelj. Ja sam uz pomoć države napravio dom kulture u mom Ravnom selu. Mesto gde će mladi učiti ljubav i toleranciju. To bi mogla biti velika akcija države. Da vrati u funkciju domove kulture – dodaje glumac.

On je na kraju podržao predsednika da stvori bolju Srbiju.

– On to radi iz dana u dan, pa i pruženom rukom prijateljstva. Neka živi duh tolerancije u Srbiji. Živela takva Srbija – istakao je glumac.

 

Prva se obratila  Mina Mijailović, majka ratnica, borac za decu.

– Dragi ljudi, poštovani predsedniče, ovde sam da bih sa vama podelila svoje lično iskustvo. Srećni su roditelji koji ne znaju kako izgleda briga o bolesnom detetu. Ne mislim na prehladu, nego na teške bolesti. Sa jednom takvom dijagnozom mog deteta sam se ja susrela. Retka bolest je za većinu statistika, za naš je to svakodnevica i život – kazala je ona.

Mijailovićeva je istakla da na kraju svakog teškog dana mora imati nadu, da nastavi bolje i hrabrije.

Momirović: Srbija ne sme da stane
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović došao je ispred Skupštine na skup Srbija nade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomislav Momirović (@tomamomirovic)

On je na Instagramu objavio sledeću poruku:

– Srbija ne sme da stane!

Premijerka Brnabić sa bratancima ispred Skupštine
Premijerka Ana Brnabić je ispred Skupštine sa bratancima i predsednikom PKS Markom Čadežom.

Tipsarević ispred Skupštine
Bivši teniser Janko Tipsarević, koji se nedavno učlanio u Srpsku naprednu stranku, pojavio se na najvećem skupu „Srbija nade“ i time pružio podršku jedinstvenoj Srbiji koja ide napred.

printscreen/TV Pink

Veliki broj ljudi ispred Narodne skupštine
Veliki broj građana iz cele Srbije stiže na plato ispred Narodne skupštine u Beogradu.

printscreen/TV Pink

Kiša lije, a s Voždovca ekipa grmi „Aco Srbine, Voždovac je uz tebe“
Voždovčani su na skup Srbija nade došli skandirajući „Aco Srbine, Voždovac je uz tebe“.

printscreen/TV Pink

Ministarka Maja Popović: Biće mali Beograd da primi sve koji podržavaju predsednika Vučića
Ministarka pravde Maja Popović rekla je da je došla da podrži predsednika Vučića i politiku koju vodi.

– Politiku poverenja, zajedništva, ljubavi i prosperiteta naše lepe Srbije – kazala je ona.

Ministarka ističe da je veliki broj ljudi došao da podrži tu politiku.

– Biće mali Beograd da primi sve koji podržavaju predsednika Vučića – dodala je Maja Popović.

Moramo da budemo ujedinjeni: Poruke pred početak skupa “Srbija nade”

Jelena Karleuša stigla na skup Srbija nade
Pevačica Jelena Karleuša došla je na skup Srbija nade da pruži podršku politici jedinstvene i slobodarske Srbije.

printscreen/TV Pink

Ona se poslednjih dana nalazi na meti napada opozicionih političara, zbog jasno izrečenih stavova i podrške predsedniku Vučiću.

Orlić: Svi ovi ljudi stoje uz Srbiju i predsednika
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić došao je da podrži politiku predsednika Vučića na skupu Srbija nade.

– Poruka nade, sloge i jedinstva, i čvrste rešenosti da svi ovi ljudi, a nikada ih nije bilo ovoliko u Beogradu, stoje uz svoju Srbiju i svog predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar Siniša Mali sa građanima

Mirković: Napadnuti omladinci i odbornici SNS
Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe u Skupštini grada Beograda i narodni poslanik, rekao je da su u toku priprema za najveći skup u istoriji „Srbija nade“, napadnuti omladinci i gradski odbornici SNS.

– U sumanutom napadu prepunom pretnji Aleksandru Vučiću, najprizemnijih uvreda, pocepana su i četiri štanda. Posebno zabrinjava što je lice koje je sve ovo učinilo ponavljalo pretnje koje smo do sada i čuli – kako „nećemo još dugo“, kao i da će „osveta biti surova“.

On ističe da je „Srbija nade“ skup mira, jedinstva, pristojih ljudi, skup podrške razvoju naše zemlje, i još jednom je pozvao političke neistomišljenike da ne čine ovakve i slične stvari, jer je nasilje prema bilo kome apsolutno nedopustivo i sigurno je da ih ono neće dovesti na vlast.

– Pozivam sve ljude koji vole Srbiju i žele joj dobro, koji podržavaju napredak i razvoj naše zemlje, da dođu ispred Narodne skupštine RS u 19:00 časova, kao i da ne nasedaju na eventualne provokacije, jer nam je sada preko potreban mir i jedinstvo – zaključio je Mirković.

Građani se okupljaju nekoliko sati ranije

printscreen/TV Pink

(Pančevac/Novosti)

 

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

TROFEJ BEOGRADA 2023: Anja Crevar osvojila dve zlatne medalje i overila vizu za SP u Fukuoki VIDEO

Pančevka Anja Crevar osvojila je dve zlatne medalje na međunarodnom plivačkom mitingu "Trofej Beograda 2023". Proglašena je za najuspešniju plivačicu takmičenja. Anja Crevar isplivala je...

MILENKO ČUČKOVIĆ ZA PANČEVAC: Grad Pančevo izbeglicama iz BiH i Hrvatske digao tri zgrade sa 76 stanova!

U okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Grad Pančevo dobio je mogućnost izgradnje tri zgrade. One su...

BRESTOVAC SELO KOJE HRABRO IDE NAPRED: Za Spasovdan ovde bilo je baš domaćinski i za svakog po nešto

 Kao i svaki put, žitelji tog simpatičnog naselja proslavili su Spasovdan, koji po verskom kalendaru uvek pada u četvrtak, što im je na neki...

I TO JE PANČEVO: Govore nam šta su norme ponašanja. Koja pravila moraju da se poštuju: najpre bezazlene, dečje,...

Prilagođeni Može se reći da smo prilagođeni. Da takvi budemo, uče nas od početka. Govore nam šta su norme ponašanja. Koja pravila moraju da se poštuju: najpre bezazlene,...

AKCIJA PANČEVCA I UDRUŽENJA LJUBIMCI: Ne kupuj – udomi Jazu i Terijerkicu

Društvo prijatelja životinja „Ljubimci” i „Pančevac” organizuju akciju pod sloganom „Ne kupuj – udomi”. Svake nedelje biće predstavljeni ljubimci za besplatno udomljavanje, to jest...