PARTIZAN VEČERAS NA PROVERI KARAKTERA I AMBICIJA: Crno-beli protiv SC Derbija za polufinale Aba lige!

10:20

22.05.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: partizanbc

Džejms Naneli je izronio iz dubina „Morače“ u drugoj utakmici četvrtfinalne plej-of serije Partizana i SC Derbija, sa osam poena u poslednjih 90 sekundi, sprečio možda najveću senzaciju u 22-godišnjem istorijatu ABA lige.

Sasvim primerena konstatacija, imajući na umu da je junak ovog meča plaćeniji od kompletne podgoričke ekipe.

Američki veteran evropskih terena dao je priliku svom timu da u odlučujućoj, trećoj utakmici, još jednoj iz kategorije „biti ili ne biti“, pokaže da su prve dve bile posledica traumatične eliminacije od Reala u borbi za fajnal-for Evrolige. Večerašnja majstorica u „Areni“ (20.00) je provera mentaliteta crno-belih, koji su pod uticajem posttraumatskog stresa dozvolili sebi da zamene uloge sa popularnim „studentima“ u dosadašnjem toku četvrtfinala.

Posao Željka Obradovića tokom vikenda verovatno je imao više dodirnih tačaka sa psihoterapijom nego sa košarkaškom strategijom. Automatizmi igre u napadu odavno su uspostavljeni, samo nisu adekvatno primenjeni u prve dve utakmice. Crno-beli su u tih 80 minuta košarke sručili 60 šuteva za tri poena, što nije bila njihova karakteristika dok su galopirali ka plasmanu u top 8 Evrolige.

– Utakmica koja iziskuje koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe – kaže Željko Obradović. – Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo. Dočekujemo ih sa velikim respektom, ali i sa verom da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča.

Deo navijača Partizana naginje ka mišljenju da se dobro plaćeni stranci u timu „lože“ samo na Evroligu, da su prilično ravnodušni prema regionalnom takmičenju i mislima možda već u nekoj drugoj sredini. Tu teoriju potkrepljuju nastupima kapitena Kevina Pantera, koji je na kraju prvog meča ispalio nerezonsku trojku umesto da napadne odbranu prodorom, u drugom je bio previše pasivan i za skoro 34 minuta šutirao samo pet puta.

Nakon poraza od Reala u petoj utakmici, Obradović je rekao da je osvajanje ABA lige bio primarni cilj na početku sezone. Večeras ćemo videti da li igrači slede klupske prioritete ili imaju neke druge…

(Pančevac/Novosti)

NOVAKOV PAD NA ATP LISTI KAD MU VREME NIJE: Medvedev trijumfom u Rimu spustio Đokovića na treće mesto pred Rolan Garos!

PARTIZAN DEFINITIVNO BEZ LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE! Vojvodina sa omladincima srušila crno-bele snove!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.