PARTIZAN DEFINITIVNO BEZ LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE! Vojvodina sa omladincima srušila crno-bele snove!

21:53

21.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

Partizan definitivno neće biti učesnik kvalifikacija za predstojeću Ligu šampiona niti onih za Ligu Evrope, epilog je gostovanja crno-belih u Novom Sadu u pretposlednjem kolu Superlige, jer je posle remija (2:2) postalo jasno da četvrtoplasirana ekipa iz Humske ne može da dostigne željena mesta broj dva ili tri na superligaškoj tabeli.

Čak i da je Partizan pobedio, samo bi teoretski mogao da prestigne Čukarički i/ili TSC, koji su ovu rundu nadmetanja sačekali sa po četiri boda prednosti, ali je nada u čudo trajala u taboru ekipe Igora Duljaja… dok je nije raspršio jedan 17-godišnjak.

Jovan Milošević, 17-godišnjak rođen 31. jula 2005. godine – a koji se već obavezao na vernost Štutgartu od jeseni, dao je oba gola za Vošu na ovom meču. Najpre za 1:1, a potom i za preuzimanje vođstva, pa ni odgovor gostiju koji je brzo usledio nije bio dovoljan da se spreči Partizanovo buđenje iz sna o proboju na tabeli.

Pomenuti mladi napadač Vojvodine je oba puta matirao golmana Popovića na dodavanja Vukčevića, prvo u 22. minutu posle asistencije s desnog krila, a u 47. nakon duplog pasa sa pomenutim kolegom i egzekucijom u maniru iskusnih strelaca.

Partizan je i pre i posle tih pogodaka bio ozbiljan u svojim nastojanjima, stvarao šanse (nije ih malo imala ni Voša), no pogoci koje su dali Rikardo Gomeš u 18. minutu, kada je iz maltene „mrtvog ugla“, s leve strane poslao projektil u mrežu domaćih, te Kolorado u 50. posle Carevićeve odbrane Gomešovog udarca, bili su dovoljni samo za remi. Jer, posle tog izjednačenja, crno-beli i pored velikog truda – nisu stvorili nijednu veliku šansu, što su njegovi defanzivni i kiksevi na sredini terena i te kako omogućili suparnicima.

Na tabeli, na kraju, neće pisati da se ekipa Igora Duljaja svojski trudila, imala i dobru igru i svoje izgledne prilike do 2:2. Pisaće samo da je osvojen bod, a on je ovoga puta ozvaničio da će crno-beli, zajedno sa svojim novosadskim rivalom (neporaženim u domaćem prvenstvu još od oktobra 2022. godine), predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

(Pančevac/Novosti)

REAL JE ŠAMPION EVROPE U KOŠARCI! Madriđani u infarkt završnici dolaze do 11 titule Evrolige! VIDEO

DENVER I JOKIĆ SU STRAH I TREPET NBA LIGE! Rutinska pobeda Nagetsa u trećem meču, još jedan korak do velikog finala! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.