BRESTOVČANI TRADICIONALNO OBELEŽAVAJU SEOSKU SLAVU: Za Spasovdan programi za sve uzraste – od dece do penzionera

12:15

17.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Počinje sezona obeležavanja seoskih slava u pančevačkim naseljnim mestima, a jedan od prvih uvek je bio Brestovac. Kao i svake godine žitelji tog sela obeležiće Spasovdan, koji po verskom kalendaru uvek pada u četvrtak.
Međutim, sam program počeće seoske slave počeće u sredu, 24. maja, kada će od 19 sati biti upriličen koncert narodne muzike na platou ispred Doma penzionera i invalida, čije će udruženje i biti organizator tog događaja uz podršku lokalne Mesne zajednice.
U isto vreme u prostorijama Vatrogasnog doma biće otvorena izložba umetničkih fotografija Slobodana Pajića u režiji Kluba filskih i foto amatera (KFFA) „Ponjavica” i brestovačkog Doma kulture.
Za sutradan na samu slavu priremljen je bogatiji sadržaj, a sve će početi 9 sati litijom i liturgijom u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Nešto kasnije, od 15 sati u ogranizaciji Fudbalskog kluba „Budućnost” na fudbalskom stadionu u revijalnoj utakmici sastaće se veterani tog sportskog kolektiva i njihovih vršnjaka iz FK-a „Radnički” iz Kovina.
Program za decu, sačinjen od nastupa animatora u Diznijevim likovima, biće održan u 18.30 na platou ispred Doma kulture, a sat kasnije na istom mestu i koncert tamburaškog orkestra. KUD „Neolit” predstaviće se sa bretovačkom folklornom grupom u 20 sati, dok će šezdesetak minuta nakon toga Filip Mitrović, finalista „Prvog glasa Srbije”, sa svojim orkestrom i pratećim vokalima, upriličiti koncert narodne i zabavne muzike.
Organizatori programa su brestovačka Mesna zajednica i Dom kulture „4. oktobar”, koji pozivaju sve građane da prisustvuju događajima, kao i da u skladu sa svojom voljom i mogućnostima, pomognu u obnovi krova na pravoslvanoj crkvi.

(Pančevac/J.Filipović)

KAČAREVO IMA DŽUDO-PRVAKA Trijumf Ilije Anđelovića

OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Radiće multidisciplinarni tim po savremenim principima FOTO

ILONA LEČEI, NOVINARKA I SEKRETARKA MKUD-a TAMAŠI ARON: Odgovornost uvek treba preuzimati

SLOVAČKA FIRMA BROVEDANI POSETILA MAŠINSKU ŠKOLU PANČEVO Pažnju im privukao bivši đak ove škole Milan Labat

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.