OTAC U PRITVORU A MAJKA NE ŽELI DA GA VIDI: Evo ko je doneo stvari u bolnicu dečaku (13) koji je izvršio masakr u školi!

13:32

12.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt

Dečak (13) koji je izvršio masakr u svojoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” na Vračaru  nalazi se na specijalnom odeljenju psihijatrijske ustanove, a kako Kurir saznaje, njegova majka nijednom nije izrazila želju da ga vidi!

Podsetimo, dečak je 3. maja u školi koju je pohađao ubio osmoricu svojih drugara i čuvara D.V. (51), a ranio njih šestoro i nastavnicu istorije T. S. (54).

– Smešten je u psihijatrijskoj ustanovi i čuvaju ga lekari koji svakodnevno prate njegovo stanje, a objekat je pod nadzorom Sektora kriminalističke policije. Nikada mu niko iz najuže porodice nije došao u posetu, niti je izrazio želju za tim – kaže izvor blizak porodici dečaka.

Kako saznajemo, jedina osoba koja je došla u ustanovu po dečaka je bio njegov rođak, koji ga nije posetio, već je samo došao i predao zaposlenima stvari za njega.

– Otac mu je u pritvoru, pa nema mogućnosti da ga vidi, a majka nikada nije otišla, niti je tražila da ide kod njega – kaže naš sagovornik.

Prema izvoru, najnoviji detalji školskog masakra koji je počinio ovaj dečak su da je i on izašao u dvorište kroz prozor nakon što je proverio da li je sve pobio.

– Kada su svi pobegli, a jedini koji su ostali poginuli, on je sa oružjem i rancem izašao kroz prozor u školsko dvorište, gde je nekoliko minuta kasnije uhapšen – kaže izvor i dodaje:

– Izašao je napolje, pozvao policiju i bio na telefonu sa operaterom 192 koji mu je govorio kako da se ponaša do dolaska policije. Razgovarao je sa njim i davao mu uputstva. Dečak se razoružao.

Kako saznajemo, dečak nastavlja da pita „Da li mu se ljudi dive i da li je popularan”.

Ministarka Darija Kisić rekla je da su posle tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ svi imali instinktivnu potrebu da vide svoju decu i svoju porodicu, svoje roditelje.

– Dečak je trenutno u zdravstvenoj ustanovi, na dečijoj psihijatriji. Svakodnevno smo u kontaktu sa dečakovom porodicom. Od tragedije je prošlo malo vremena, a mi ćemo još dugo biti u kontaktu. I tako je u svakom pojedinačnom slučaju. Ne može se desiti da ovaj dečak bude oslobođen. Nalazi se u zdravstvenoj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanje životne sredine ili potencijalno ugrožavanje životne sredine, uključen je čitav niz relevantnih aktera. Nije tako jednostavno. Mnogo je rečeno o prevenciji, ali kako sprečiti u ovom slučaju kada nismo pronašli uzroke? Dete potiče iz socijalno kompetentne porodice visokoobrazovanih roditelja koji lepo zarađuju, a to pokazuju i sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je pre dve godine obavestila policiju zbog saniranja rane na usni zbog potencijalnog vršnjačkog nasilja, a po difoltu se odmah uključio centar za socijalni rad i izvršio nadzor. Kao što je postojao niz pokretača koji su dugo doveli do ovoga, tako će i ocene stručnjaka iz različitih oblasti potrajati – rekla je Darija Kisić za televiziju K1.

ZVANIČNO SAOPŠTENJE MUPA: Učenik (14) OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet osoba! Šestoro dece i nastavnica u teškom stanju! VIDEO

LEGLA SAM PREKO DVA DRUGA DA BI POMISLIO DA SAM I JA MRTVA Ispovest učenice čiji je drug iz odeljenja izvršio masakr u školi na Vračaru!

MASAKR U OŠ VLADISLAV RIBNIKAR: Ovo je priča o devojčici koja je pobegla ubici pa otrčala da spase brata

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.