SPORTSKI TERENI SVE PUNIJI U ALIBUNARU: Obezbeđeno skoro milion dinara za kupovinu opreme i sređivanje terena! FOTO

13:00

12.05.2023

Podeli vest:

Pančevac/G.J

Sportski klubovi iz opštine Alibunar redovno konkurišu kod pokrajinskog sekretarijata za sport za dobijanje novca kako bi unapredili sport u svojoj sredini. To je počelo da daje rezultate, jer sve više je mladih na sportskim borilištima u ovom kraju. Ove godine na ovaj način je obezbeđeno 850.000 dinara za kupovinu sportske opreme i sređivanje terena.

Pančevac/G.J

Do pre dve godine fudbalsko igralište u Lokvama je bio pretvoren u njivu, a onda su meštani odlučili da osnuju fudbalski klub Banatul i da naprave teren za svoju decu i omladinu. Bio je to pun pogodak , jer fudbal je ovde podjednako popularan i kod dečaka i kod devojčica. Skoro svakog vikenda u selu organizuju turnire za najmlađi uzrast na kojem učestvuju ekipe i iz okolnih mesta. Viktorija Munćan iz Lokava i Nikolina Ćurčić iz Uljme na terenu su ravnopravne sa dečacima:

– Volim da igram fudbal, a počela sam kada sam videla kako brat donosi medalje. Sad uživam u igri-rekla je Viktorija,a njena drugarica Nikolina kaže:

– Fudbal mi daje dodatnu energiju, volim da pobeđujem, ali i kad izgubim pružim ruku protivniku i treniram još više.

Iako selo Lokve ima svega 1000 stanovnika na treninzima fudbalskog kluba je uvek puno dece svih uzrasta, a prva ekipa trenutno se takmiči u drugoj Južnobanatskoj ligi, ali Darijan Tapalag, predsednik FK „Banatul” ističe da im takmičarski rezultati nisu u prvom planu:

– Igrali smo naše utakmice u susednom selu Janošik, jer nismo imali svoj teren, a onda smo odlulčili da to promenimo. Uz finansijsku pomoć naših iseljenika koji žive u inostranstvu napravili smo ovo igralište, ali izgradili i nove svlačionice, kupatila, ogradu oko terena, a planiramo da izgradimo i tribinu za navijače-kaže Darijan Tapalag, predsednik FK Banatul.

Pančevac/G.J

Sekretar Sportskog saveza opštine Alibunar Davor Petrović ističe da opština pomaže koliko može svim klubovima i da je pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport veoma važna za male opštine:

– Koliko god se činilo da decu ne interesuju mnogo sportske i fizičke aktivnosti to nije tačno.Samo im trebamo stvoriti uslove i oni će sigurno manje koristiti tablete i telefone, aviše će vremena provoditi u igri – rekao je Davor Petrović.

Ovde su uspeli da ožive sportske terene i ovo je samo još jedan dokaz da ako mladima omogućimo uslove za bavljenje sportom da će slobodno vreme rado provoditi sa drugarima na terenu, što je mnogo korisnije od sedenja za računarom i igranja igrica.

(Pančevac/G.J)

REVIJALNA UTAKMICA ŽELEZNIČARA I INĐIJE U SUBOTU: Meč će se odigrati od 17 časova na Sportskom centru „Mladost“ VIDEO

RUKOMETAŠI DINAMA DANAS PROTIV VOJVODINE: Duel polufinala plej-ofa Arkus lige počinje u 18 časova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.