REVIJALNA UTAKMICA ŽELEZNIČARA I INĐIJE U SUBOTU: Meč će se odigrati od 17 časova na Sportskom centru „Mladost“ VIDEO

10:46

12.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/RTV Pancevo

Fudbaleri Železničara utakmicu protiv Inđije igraju u subotu od 17 časova na domaćem terenu. Tim povodom, na Sportskom centru “Mladost” održana je konferencija za novinare.

Superliga je obezbeđena, tako da Železničar u subotu od 17 časova na domaćem terenu igra za publiku. Tri kola pre kraja sezone izabranici Vladimira Gaćinovića ušli su u istoriju pančevačkog sporta, tako da će im duel protiv Inđije biti više za prestiž i dokaz da su zasluženo ušli u superligaško društvo.

Vladimir Gaćinović, šef stručnog štaba FK Železničar

– Još pre desetak dana najavili smo promociju i ulazak u Superligu, ali se to nije desilo posle duela sa Grafičarom. Usledile su utakmice protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice i Radničkog Novi Beograd, tako da nikad nije kasno za slavlje. Čestitao bih svima koji su učestvovali u ostvarivanju ovih istorijskih rezultata za pančevački fudbal i Železničar. Veselja nije bilo iz dobro poznatih razloga, odnosno tragičnih događaja iz Beograda i Mladenovca. Ostvarili smo naš cilj, zacrtan još pre početka sezone, a to je da uđemo u superligaško društvo. Imamo još tri kola do kraja sezone, probaćemo da zadržimo mobilnost i da odigramo ove tri utakmice maksimalno ozbiljno. Imamo ambiciju da se popnemo i jednu stepenicu više, da li ćemo uspeti u tome u ovom momentu je teško reći, ipak učinićemo sve da ostanemo ozbiljni i mobilni do kraja – rekao je Vladimir Gaćinović, trener Železničara.

Đorđe Šušnjar teško se povredio na prethodnoj utakmici. Napadač je operisao jagodičnu kost, tako da neće biti u konkurenciji za poslednja tri duela ove sezone.

– Iskreno me raduje zdravlje igrača, jer čitava jedna grupa nije bila prisutna zbog povreda. Osim Ace Kovačevića i Đorđa Šušnjara koji je operisan, svi ostali su na raspolaganju. Možda neki dobiju sada i šansu u naredne tri utakmice, tu mislim na igrače sa manjom minutažom. Raduje me da imamo sve raspoložive igrače na broju – objasnio je šef struke Železničara.

Nikola Lainović, ove sezone postigao je tri gola, od toga dva na poslednje dve utakmice Železničara i jedan je od najzaslužnijih za ubedljive pobede protiv imenjaka iz Sremske Mitrovice i Novog Beograda:

Nikola Lainović, FK Železničar

– Zadovoljan učinkom u ove dve utakmice, kao i svakom igraču prija kada se postigne gol. Cela ekipa je radila za pobedu, samo sam ja bio taj koga je ekipa „izbacila“ u prvi plan u prethodne dve utakmice. Verujem da će sada to biti neko drugi – istakao je Lainović.

Osvrnuo se Lainović i na utakmicu protiv Inđije.

– Respektujemo Inđiju kao rivala, imamo najbolje mišljenje o njima, ali ćemo pristupiti utakmici maksimalno ozbiljno iako smo i matematički obezbedili Superligu. Znamo da Inđija ima dobre pojedince, koji prave razliku, međutim znamo i naš kvalitet. Dobro ćemo se pripremiti za ovaj meč. Svi bismo voleli da ova priča koja traje godinu dana ima najlepši kraj – istakao je Lainović.

Fudbaleri Železničara utakmicu protiv Inđije igraju u subotu od 17 časova na domaćem terenu.

(Pančevac/Rtvpancevo)

RUKOMETAŠI DINAMA U PETAK PROTIV VOJVODINE: Duel polufinala plej-ofa Arkus lige počinje u 18 časova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.