VUČIĆ: Sveću za đake zapalio sam u crkvi jer nisam hteo da pravim predstavu

12:00

12.05.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pink

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sveću za decu ubijenu u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ zapalio u crkvi a ne ispred te obrazovne ustanove „jer nije od toga hteo da pravi predstavu“.

„Išao sam u crkvu da zapalim sveću, ali nisam vodio kamere. Na svako drugo mesto sam mogao da odem ali nisam hteo da od toga pravim predstavu i kačim slike na instagram i društvene mreže. Svakome sam uputio saučešće i izašao u javnost istog sekunda“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Govoreći o skupu koji će Srpska napredna stranka (SNS) organizovati 26. maja u Beogradu, Vučić je rekao da njegova partija nije želela da zloupotrebljava tragediju koja se dogodila i da je prvo sačekala da prođe neko vreme, a takođe je odbacio tvrdnje da je u pitanju kontramiting organizovan kao odgovor na okupljanje opozicije.

„To će biti ujediniteljski skup, da se kaže šta je plan za budućnost. Nije skup podela koji se prave svaki dan. I nismo ga zakazivali ni za jedan datum koji je opozicija pominjala, već mnogo unapred. Nećemo da maltretiramo ljude, mada pretpostavljam da će biti gužva, ali nećemo da zaustavljamo saobraćaj i bilo koga da maltretiramo, čime ćemo pokazati razliku“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li zaista misli da uhapšeni urednik magazina Tabloid Milovan Brkić govori u ime opozicije, Vučić je rekao da misli da je on „jedan od ideologa opozicije“.

„On je najcitiraniji, citiraju ga i Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, ponavljajući optužbe koje on iznese u Tabloidu. Citiran je bezbroj puta od Jovanjice i posle, do svake izmišljene afere. On je bukvalno postao njihov ideolog. Ali organizator tog skupa Srđan Milivojević je još gori od njega, jer on preti da će nako završiti u šahtu, kao (bivši libijski predsednik Muamer el) Gadafi.

Vučić je dodao da je iznenađen, kako se izrazio, „velikom popularnošću u hrvatskim medijima“, ali i dodao da su tekstovi koji se objavljuju o njemu u tim medijima „potpuna besmislica“.

„Čestitam im na tome, neka samo nastave. Obično fotošopovi služe da nekog ulepšaju a njima da budem grđi nego što jesam, iako ja nisam lep“, rekao je Vučić.

VUČIĆ: Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM

VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Ja neću ići u Rejkjavik, Srbija neće glasati za njihovu deklaraciju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.