VUČIĆ: Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM

11:48

12.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

 

BEOGRAD, 12. maj 2023.(FoNet) – Veoma sam zabirnut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, to sam rekao i evropskom popsredniku Miroslavu Lajčaku, da ta zabrinutost izvire iz stalne potrebe Aljbina Kurtija da izaziva incidente, a u Kvinti se prave nevešti i naivni, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Moja zabrinutost izvire iz potrebe Aljbina Kurtija da izaziva incidente, provocira sukobe i neverovatne strasti da izbije sukob u kojem bi on bio veliki albanski heroj, rekao je Vučić posle današnjeg sastanka s Lajčakom u Beogradu.

Poslednje što je uradio sa eksproprijacijom na severu Kosova, koja je suprotna i njihovim zakonima, sve što radi je loše da nemam reči, naglasio je Vučić.

Zabrinut sam što misle i nasilno da preuzimaju prostorije, a naročito što se u Kvinti prave nevešti i naivni, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je saopštio i da neće ići u Rejkjavik, na zasedanje Saveta Evrope, kao i da će Srbija biti predstavljena „na najnižem niovu“.

Komentarišući amandman Srbije na pripremljenu rezoluciju SE koja se tiče teritorijalnog integritzeta Ukrajine Moldavije i Gruzije u kome se traži principijelno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemlja, Vučić je rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, Gruzije i Moldavije, ali se neće odreći svog.

Vučić i ocenio da rezolucija SE neće biti usvojena jednoglasno.

UŽIVO VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: Ja neću ići u Rejkjavik, Srbija neće glasati za njihovu deklaraciju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.