U PANČEVU OBELEŽEN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM: Venci položeni kod Zelene pijace i u Vojlovici FOTO i VIDEO

17:55

09.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Polaganjem venaca na spomenike palim ruskim borcima i 12. Vojvođanskoj brigadi u parku Vojlovica u Pančevu je obeležen Dan pobede nad fašizmom.

Pančevac

Dan pobede nad fašizmom obeležava se u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je kapitulacijom nacističke Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Pančevu položeni su venci ispred spomenika palim ruskim borcima kod Zelene pijace i kod spomenika 12. Vojvođanskoj brigadi u Vojlovici. Udruženje boraca narodno oslobodilačkih ratova 1912-1999 povodom Dana pobede nad fašizmom održalo je ceremoniju polaganja venaca u saradnji sa predstavnicima grada Pančeva. Ceremonija je počela minutom ćutanja ispred spomenika palim ruskim borcima gde su članovi udruženja boraca narodno oslobodilačkih ratova 1912-1999 zajedno sa Tigranom Kišom predsednikom skupištine grada Pančeva i Milenkom Čučkovićem članom gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku položili vence palim borcima.

Pančevac

Vence su položili predstavnici grada, udruženja boraca, udruženja građana, političkih partija i ruskih kompanija. Ceremoniji polaganja venaca prisustvovali su i građani koji su na taj način odali počast poginulim borcima.

Pančevac/Milan Šupica

Širom Evrope 9. maj se obeležava kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.

(Pančevac/Rtvpancevo)

BRAVO! SVAKA ČAST! Hodočasnici Miščević i Perović stigli na Ostrog! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.