DAČIĆ: Ružić rekao da je spreman da podnese ostavku

11:42

04.05.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink Tv

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da je ministar prosvete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a Dačić je ocenio da to neće doprineti rešavanju problema.“Mislim da je sada potpuno relativno pitanje da li će ministar Ružić podneti ostavku ili neće… To svakako neće doprineti tome da li će se društvo na jedan ozbiljan način posvetiti ovoj vrsti problema, jer se ovo dešava jednom u 10, 20, 30 godina. Ovde je pitanje sada da li će se to ponoviti, da li će to neko da kopira“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, u pitanju je problem sa sadržajima koji se mogu pronaći na internetu i društvenim mrežama, kao i problem društva u celini, kojim svi moraju ozbiljno da se bave.

„I šta iako Ružić podnese ostavku? Šta smo rešili? Ja bih razumeo da je reč o propustu koji je individualno vezan za određenog čoveka“, kazao je Dačić.

Dačić, koji je aktuelni koordinator službi bezbednosti i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, kazao je da je u toj školi bio prisutan školski policajac i pripadnik privatnog obezbeđenja kog je angažovala škola, ali da to nije bilo dovoljno.

„Jednostavno, nije moguće u tolikoj meri bezbednosno pokriti sve to da bi se sprečili ovakvi slučajevi“, rekao je Dačić.

Naveo je da je potrebno utvrditi činjenično stanje, odnosno šta se desilo u tom konkretnom slučaju, kao i šta treba da se uradi da bi se došlo do društvene vrednosti koja bi odbacivala takvu vrstu ponašanja i demotivisala vršenje takvih krivičnih dela.

„Sada će sigurno doći do preispitivanja određenih zakona“, rekao je Dačić.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ ubijeno je u napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

(Pančevac)

PANČEVCI ODAJU POČAST UBIJENOJ DECI I PORTIRU: Polažu cveće i pale sveće u čast poginulih

ISPOVEST DEČAKA KOJI JE BIO NA KOSTINOJ LISTI: Ne znam zašto se moje ime našlo na spisku, nisam ga ni poznavao!

ZVANIČNO SAOPŠTENJE MUPA: Učenik (14) OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet osoba! Šestoro dece i nastavnica u teškom stanju! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.