NAŠA ANKETA U kojim redovima provodite najviše vremena? Izvor stresa ili prilika za druženje!

14:25

27.04.2023

Podeli vest:

Pixabay

Čekanje u redovima u pošti, banci, čekaonicama zdravstvenih i drugih javnih ustanova može biti zamorno i stresno, naročito ako je red predugačak. Ipak, neki to doživljavaju kao priliku za odmor, druženje ili upoznavanje novih ljudi. Evo šta su nam rekli naši sugrađani o tome u kojim redovima oni provode najviše vremena.

Pančevac

Aleksandra Dimić, veterinarski tehničar:
– Prešla sam na onlajn, više ne stojim u redu za plaćanje računa u pošti. Sada najviše vremena provodim u redu u mesari u „Maksiju” i na kasi. Ume nekada da bude gužva i u „Lidlu”, ali dobro, treba biti tolerantan i svi stignemo na red.

Branko Maslić, penzioner:
– Uglavnom ne čekam, plaćam račune u pošti na Strelištu. Tamo nisam često nailazio na gužvu, jer obično uranim, dok još nikog nema. Kad vidim da ima dvoje-troje ispred mene, sačekam, a kad ih je više, ne zaustavljam se, samo produžim i dođem drugi dan.

Ivana Kovačević, frizerka:
– Najviše vremena provedem u redu u banci. Deca su mi velika, tako da više ne moram da sedim u čekaonici kod lekara, a u prodavnici obično ne čekam dugo i uvek propuštam starije i trudnice. Inače, čekanje u redu ne predstavlja mi neki poseban problem, nisam nervozna osoba, strpljivo sačekam, popričam s nekim i vreme brzo prođe.

 

 

Pančevac

Dragan Knežević, penzioner:
– Najduže u poslednje vreme čekam red u nekim prodavnicama, ali to mi ne smeta. Mlađi me nekada propuste, a nekad pustim i ja njih, kada u korpi imaju manje od mene. U autobusu ima mladih koji neće da ustupe mesto starijima i nemoćnima. Kod lekara više i ne idem. Imam zakazano u 10, a čekam do 12, drugi ulaze i izlaze preko reda, to mi je stresno i ne idem više.

Radoslav Kodran, poljoprivredni proizvođač:
– Moram reći da mi sada najviše smeta aplikacija za registraciju poljoprivrednika. Izgubio sam skoro čitav dan, bolje bi mi bilo da sam čekao u redu. To je toliko iskomplikovano i toliko vremena oduzme da nemam reči, pogotovo za onog ko ima problem, kao ja. Tri parcele mi nisu ušle u sistem i subvencije će mi biti umanjene.

Nada Petrović, ekonomski tehničar:
– Doskora sam radila u banci, tako da sam tamo i plaćala račune, kad nema klijenata. Koliko znam, uglavnom su veći redovi bili u pošti, ali čini mi se da se to sad sve ređe viđa. Ne pamtim da sam negde čekala duže od petnaestak minuta, to može da se izdrži bez problema. Inače, nikada me niko nije pustio preko reda.

(Pančevac)

NAŠA ANKETA: Na koji način naši sugrađani plaćaju račune? Dilema između savremenog i tradicionalnog! FOTO

NAŠA ANKETA: Koliko često putujete i kako? Beograd najčešća destinacija Pančevaca! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.