NAŠA ANKETA: Na koji način naši sugrađani plaćaju račune? Dilema između savremenog i tradicionalnog! FOTO

11:32

19.04.2023

Podeli vest:

pexels

Elektronsko plaćanje računa pruža nam brzinu, jednostavnost i uštedu vremena i novca. Ipak, deo naših Pančevaca i dalje obavlja plaća na tradicionalan način – na šalteru, ili iz navike ili zbog nedostatka poverenja u novi sistem. Zbog toga je važno da postoji mogućnost plaćanja na oba načina, kako bi svako mogao da odabere ono što odgovara njegovim potrebama i životnom stilu. Naše sugrađane pitali smo na koji način oni plaćaju svoje račune.

Pančevac

Milica Davidović, bankarski službenik:

– Račune plaćam elektronski, preko mobilne aplikacije, već tri ili četiri godine. Zaposlena sam u banci i to ljudima uvek preporučujem. Lakše je, brže, jeftinije. Stariji ljudi najčešće plaćaju račune na šalterima, neki nemaju poverenja u elektronsko plaćanje, neki se ne snalaze s tehnologijom, a neki to rade iz navike, jer im čekanje u redu predstavlja neki vid druženja.

 

Pančevac

Petar Nešić, penzioner:

– Sve što može da se obavi preko telefona, ja obavim preko telefona. Nekada sam bio pilot, sada sam penzioner, ali ne volim da trošim vreme stojeći u redovima. Moram priznati da je plaćanje računa zadatak moje žene, uglavnom ona to obavlja. Dokle god je ekonomija u familiji dobra, ja sam pošteđen, ali žena je tražila da joj kupim „ajfon 14”, jer neće da plaća preko običnog telefona, pa sada vi vidite šta je isplativije.

 

Pančevac

Zdenka Miljković, tehnolog:

– Plaćam kako stignem. Nekada platim elektronski, a nekad na šalterima banaka, pošta, menjačnica. Nekad mi je zamorno da kuckam, pa plaćanje obavim usput, gde nema gužve.

 

Pančevac

Slavko Peričin, penzioner:

– Plaćam račune na šalteru, sigurnije mi je, nemam puno poverenja u novi sistem. Ja sam od onog „starog kova” – pečat, potpis i arhiva. Penzioner sam, ne mogu reći da volim puno da čekam u redovima, ali navikao sam.

 

Pančevac

Vesna Bulovan, ekonomista:

– Račune plaćam onlajn, preko kompjutera. Brže je, jednostavnije, povoljnije i štedi vreme. Tako plaćam u poslednje dve godine. Ne trošim vreme čekajući u redovima, a i pet puta je jeftinije. Kada plaćate u banci, naknada za usluge platnog prometa je 50 dinara, a onlajn je 10 dinara.

 

Pančevac

Gerhard Fuks, penzioner:

– Najviše volim da plaćam preko e-bankinga, ali ovde to još uvek ne funkcioniše kao u Švajcarskoj, odakle sam se doselio sa suprugom, jer je ona odavde. Malo mi je teško da razumem, u Švajcarskoj to funkcioniše jednostavnije i sve je odmah vidljivo. Ovde moram da odem u banku da mi objasne, nemaju sve banke opciju naloga na nemačkom, uglavnom samo na srpskom i engleskom.

 

(Pančevac/Miroslava Cvejin – Galešev)

NAŠA ANKETA: Koliko često putujete i kako? Beograd najčešća destinacija Pančevaca! FOTO

MI PITAMO ZA SVETLANU: U čemu je razlika između neprihvatanja i odricanja od nasledstva?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.