DERBI BEZ POBEDNIKA Železničar igrao nerešeno sa Grafičarem na domaćem terenu! FOTO

19:35

26.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/fk_zeleznicar_pancevo

U drugom kolu plej ofa Prve lige Srbije fudbaleri Železničara i Grafičara odigrali su 2:2 (1:0).

Najavljivali su domaćini na ovom meču da će učiniti sve kako bi savladali neugodnog protivnika i da će na taj način steći i nedostižnu prednost u odnosu na Beograđane, ali gosti su došli u Pančevo bez bele zastave.

U prvih 20 minuta igre Grafičar je bio i bolji tim, imao je veći posed lopte i zrelije prilike za gol, ali Železničar u 25. minutu posle kontranapada stiže do vođstva. Svojim čuvarima po desnom boku pobegao je Luka Petrović i kad je ušao u šesnaesterac činilo se da previše okleva i da je otišao previše u stranu, ali on precizno šutira i pogađa suprotni donji ćošak gostujuće mreže za 1:0.

U 38. minutu stopostotnu šansu ne koristi Grgić posle sjajne asistencije Kordića. Posle njegovog šuta loptu sa gol linije izbacuje jedan odbrambeni igrač gostijju.

Na početku drugog poluvremena gosti su opet konkretniji i već u 47. minutu Iveljić koristi neodlučnost domaće odbrane i izjednačuje na 1:1. Imale su obe ekipe još nekoliko izglednih gol prilika,a svoju koristi ponovo Ivelja u 84. minutu za potpun preokret i Grafičar je poveo sa 2:1. Samo tri minuta kasnije golman Živković sjajnom intervencijom spašava svoj gol, a gosti bivaju kažnjeni u 89. minutu kada je posle centaršuta sa desne strane Šušnjar najviši u skoku i lopta na radost domaćih navijača završava u mreži Grafičara.

Nakon meča oba trenera bila su zadovoljna rezultatom,a Vladimir Gaćinović šef stručnog štaba Železničara je istakao da se na utakmici videlo odsustvo ključnih veznih igrača:

– Znali smo da ćemo imati problema u veznom redu i gosti su diktirali ritam tokom većeg dela utakmice i mislim da su sigurno imali 60 odsto posed lopte. Mi smo u prvom poluvremenu kaznili jedan njihov loš trenutak, imali smo prilliku i da povećamo vođstvo, ali na kraju moramo biti zadovoljni osvojenim bodom. Do kraja ima još pet kola i još ništa nije završeno- istakao je Gaćinović.

 

(Pančevac/G.J.)

ŽELEZNIČAR U SREDU IGRA ISTORIJSKU UTAKMICU Gaćinović: Potrudićemo se da pobedom obradujemo naše navijače i sve Pančevce

DŽUDISTI TAMIŠA OSVOJILI 12 MEDALJA: Održan Međunarodni turnir „Vuk Open“ u Nišu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.